В ХОД СА РЕМОНТИТЕ НА 22 УЛИЦИ, ВКЛЮЧЕНИ В КАПИТАЛОВАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА КОТЕЛ
21.09.2022 524 Прегледи

В ХОД СА РЕМОНТИТЕ НА 22 УЛИЦИ, ВКЛЮЧЕНИ В КАПИТАЛОВАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА КОТЕЛ

В ход са ремонтите на уличната мрежа в Котел и населените места от общината, заложени в капиталовата програма на администрацията. По тази програма ще бъдат обновени общо 22 улици. 5 от тях са на територията на града, а 17 в населените места в общината.

Предвидените за асфалтиране улици в Котел са ул. „Хаджи Къна Боева“, ул. „Стара планина“, улица в кв. „Изток“, ул. „Йордан Йовков“ и ул. „Злостен“. На 10 от всичките предвидени улици за ремонт в населените места от общината ще бъде положен асфалт, а на 7 – бетонова настилка.

Две от улиците, на които ще се положи асфалт са в село Ябланово. Това са улиците: „Сакар“ и „Стара планина“. Асфалтирани ще бъдат също по две улици в селата Пъдарево и Филаретово – ул. „Георги Ст. Раковски“ и „Вела Пеева“ в Пъдарево и ул. „Георги Ст. Раковски“ и  ул. „Сава Филаретов“ в Филаретово. В селата Тича, Кипилово, Боринци и Соколарци, асфалт ще се положи на улиците, както следва: ул. „Захарий Стоянов“, с. Тича, ул. „Хаджи Димитър“, с. Кипилово и по една улица в селата Боринци и Соколарци.

Бетонова настилка ще бъде положена на три улици в с. Градец – две в кв. „Изток“ и една в кв. „Запад“, две улици в с. Орлово и по една улица в селата Остра могила и Малко село. Нови тротоарни настилки ще бъдат поставени на ул. „Георги Аврамов“ и ул. Стоян Божилчев“ в с. Мокрен.

В капиталовата програма на Община Котел са включени и 20 улици, за които предстоят сключвания на договори с фирми-изпълнители, полагащи асфалтова или бетонова настилка.

Ето и предвидените улици: кв. „Изток“, гр. Котел – три улици, с. Мокрен – ул. „Сладка чешма“, с. Пъдарево – ул. „1 май“, кв. „Запад“, с. Градец – две улици, с. Соколарци – две улици. По една улица ще се ремонтира в селата Орлово,  Малко село, с. Кипилово – ул. „Кирил и Методий“ и с. Филаретово – ул. „Младост“. В с. Ябланово ремонтирани ще бъдат улиците: „Никола Вапцаров“, „Котленски проход“ и „Гранит“.

На 2 участъка по ул. „Гърневец“ в Котел и улици в кв. „Запад“, с. Градец  ще бъде положена бетонова настилка.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА" ЩЕ ИМА ДЕЖУРНИ МАНИПУЛАЦИОННИ НА 22 СЕПТЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АСОЦИАЦИЯ НА ТОПЛОФИКАЦИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА СЪС СЪВЕТИ ЗА ПЕСТЕНЕ НА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА

В най-студените зимни месеци, разходите за отопление обикновено са сериозна част от разходите на много семейства. Именно тогава хората ползват и възможно най-много гореща вода, за да се стоплят. Председателят

Новини Сливен

ЕДИН ВЕТЕРИНАРЕН ЛЕКАР ПО ПРОФЕСИЯ И ПЧЕЛАР ПО ПРИЗВАНИЕ ВИ ОЧАКВА В СЛИВЕН

Той е ветеринарен лекар по професия. И пчелар по призвание. Казва се д-р Красимир Петров. Сигурно сте купували мед от неговия магазин на ул. „Великокняжевска“ в Сливен. Докторът е приветлив,

Новини Сливен

МЪРТВО ПИЯНА ШОФЬОРКА НА АУДИ Е ЗАДЪРЖАНА ОТ ПОЛИЦИЯТА

Полицията в Твърдица е установили 48-годишна жена да управлява лек автомобил с концентрация на алкохол над 3,00  промила. Проверката е извършена в град Шивачево на 12 септември при специализирана операция