В ХГ „РУСИ КАРАБИБЕРОВ“, НОВА ЗАГОРА, БЕШЕ ОТКРИТА XXV МЕЖДУНАРОДНА МЛАДЕЖКА ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗЛОЖБА
юни 2, 2023 379 Прегледи

В ХГ „РУСИ КАРАБИБЕРОВ“, НОВА ЗАГОРА, БЕШЕ ОТКРИТА XXV МЕЖДУНАРОДНА МЛАДЕЖКА ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗЛОЖБА

Художествена галерия „Руси Карабиберов“, гр. Нова Загора и тази година спази традицията да представи творби на млади художници вечерта на 1 юни – Деня на детето. В галерията, в 18 часа, си дадоха среща с изкуството кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, председателят на Общински съвет – Нова Загора Нейчо Минчев, заместник- кметът Ивайло Енев и Генчо Димитров – директор на исторически музей Нова Загора.

Красиво начало на тържественото събитие поставиха сладкогласните таланти към ОШИ „Илия Аврамов“, клас Народно пеене с ръководител Пламена Господинова.

Уредникът Иван Стоянов изрази радостта си, че за двадесет и пети път Нова Загора привлича участници в Международната младежка художествена изложба. В нея са се включили творци от 32 държави от различни континенти.
Специализираното жури под председателството на проф. Д-р. Марин Добрев е допуснало за участие в изложбата 412 художествени творби, чиито автори получават почетния диплом на изложбата.

12 училища и формации по изобразително изкуство са удостоени с почетен диплом за колекция и 24 преподаватели – с почетен диплом за преподавателска работа. Журито е присъдило и четири специални награди – почетни дипломи на името на проф. Стоян Стоянов.

Г-жа Захариева отправи своите искрени поздравления към художниците за старанието и усърдието и им пожела неугасващо творческо вдъхновение, за да продължават да пресъздават своя уникален свят.

Предишна ИЗБЕРЕТЕ СВОЯ ПАКЕТ ИЗСЛЕДВАНИЯ ОТ ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ КАМПАНИИ НА "ЛИНА"
Следваща АРЕСТ ЗА ДРОГА НА ПЕТОЛЪЧКАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЕГЕНДА НА ЦСКА ДОЙДЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА „ЧЕРВЕНИТЕ ВОЙВОДИ“ В СЛИВЕН

Легендарният халф и сегашен директор в ЦСКА Пламен Марков дойде в Сливен за 15-годишния юбилей на фен клуб „Червените войводи“. Купонът се състоя в четвъртък вечерта в ресторант „Еко асорти“,

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ОТБОР ЩЕ УЧАСТВА В ОБИКОЛКАТА НА БЪЛГАРИЯ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ ПРЕЗ 2021 Г.

Сливен и тази година ще е домакин на етап от Колоездачната обиколка на България. 68-то издание на състезанието ще стартира на 30 юни и ще приключи на 5 юли. В

Новини Сливен

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

Скъпи приятели, Уважаеми дами и господа, В този празничен ден, от сърце пожелавам на всички вас много обич и искрена радост, споделени мигове на уют и щастие, благоденствие и изявена