В СЪБОТА КАМПАНИЯТА „КЕНЧЕТА И КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ НАБИРА СРЕДСТВА ЗА НЕОНАТАЛНА ЛИНЕЙКА
20.04.2023 456 Прегледи

В СЪБОТА КАМПАНИЯТА „КЕНЧЕТА И КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ НАБИРА СРЕДСТВА ЗА НЕОНАТАЛНА ЛИНЕЙКА

Сливен се присъединява към националната инициатива „Кенчета и капачки за бъдеще“.  В събота, 22 април, от 10 до 14 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще има пункт за предаване на отпадъците от пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Организатори на акцията в града са Общината и Клуб за бъдеще – Сливен. Целта е да бъдат събрани средства за закупуването на неонатална линейка. Специализираният медицински автомобил ще бъде дарен в Стара Загора. Той ще обслужва още Сливенска и Ямболска област.

Акцията е отворена за всеки гражданин, домакинство, фирма или ведомство. Общината е осигурила два камиона, с които събраните отпадъци ще бъдат превозени за рециклиране.

Чрез националната инициатива досега са купени четири линейки с подходящото оборудване за най-малките пациенти – новородените деца, съобщи сливенският координатор Божидар Йорданов. Голямата цел на „Кенчета и капачки за бъдеще“ е да се осигурят достатъчно неонатални специализирани автомобили, които да покриват нуждите в цялата страна.

Преди година и половина на пешеходната зона в Сливен, по съвместна инициатива на Общината и Клуб за бъдеще, бяха поставени 2 контейнера за алуминиеви кенчета. На полугодие от контейнерите се генерират по 42 чувала с отпадъци от кенчета, които също се предават за целите на инициативата.

Предишна ЯСНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ПЪРВИЯ ЕТАП НА ОБЩИНСКИЯ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ЧЕТИРИТЕ СЕЗОНА“
Следваща ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА ГРАЖДАНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАМ.ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПЕТКОВА УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ДОСТЪПА НА МЛАДИТЕ ДО КУЛТУРА

VІІІ -ма Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: нови предизвикателства“ се състоя в края на миналата седмица във Варна. От името на областния управител Минчо Афузов във форума

Новини Сливен

СДРУЖЕНИЕТО НА СЕМЕЙНИТЕ ЛЕКАРИ В СЛИВЕН СВИКВА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА 9 ЮНИ

По решение на УС на Сдружение на семейните лекари в Сливен на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и на основание чл.9, ал.3 от Устава на ССЛСл на 09.06.2021г. от 13:00ч.

Новини Сливен

38-ГОДИШЕН ШОФЬОР Е ХВАНАТ С ДРОГА

38-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Субару“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 5 март на бул. „П.Хитов“ в град