В СЪБОТА КАМПАНИЯТА „КЕНЧЕТА И КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ НАБИРА СРЕДСТВА ЗА НЕОНАТАЛНА ЛИНЕЙКА
април 20, 2023 271 Прегледи

В СЪБОТА КАМПАНИЯТА „КЕНЧЕТА И КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ НАБИРА СРЕДСТВА ЗА НЕОНАТАЛНА ЛИНЕЙКА

Сливен се присъединява към националната инициатива „Кенчета и капачки за бъдеще“.  В събота, 22 април, от 10 до 14 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще има пункт за предаване на отпадъците от пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Организатори на акцията в града са Общината и Клуб за бъдеще – Сливен. Целта е да бъдат събрани средства за закупуването на неонатална линейка. Специализираният медицински автомобил ще бъде дарен в Стара Загора. Той ще обслужва още Сливенска и Ямболска област.

Акцията е отворена за всеки гражданин, домакинство, фирма или ведомство. Общината е осигурила два камиона, с които събраните отпадъци ще бъдат превозени за рециклиране.

Чрез националната инициатива досега са купени четири линейки с подходящото оборудване за най-малките пациенти – новородените деца, съобщи сливенският координатор Божидар Йорданов. Голямата цел на „Кенчета и капачки за бъдеще“ е да се осигурят достатъчно неонатални специализирани автомобили, които да покриват нуждите в цялата страна.

Преди година и половина на пешеходната зона в Сливен, по съвместна инициатива на Общината и Клуб за бъдеще, бяха поставени 2 контейнера за алуминиеви кенчета. На полугодие от контейнерите се генерират по 42 чувала с отпадъци от кенчета, които също се предават за целите на инициативата.

Предишна ЯСНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ПЪРВИЯ ЕТАП НА ОБЩИНСКИЯ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ЧЕТИРИТЕ СЕЗОНА“
Следваща ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА ГРАЖДАНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ СТЕФАН ПАСКОВ ПО СЛУЧАЙ 1 НОЕМВРИ

Скъпи съграждани, Денят на народните будители е ден, в който изразяваме нашето дълбоко преклонение пред всички българи, посветили силите и живота си за нашата независимост и национално достойнство. Уважаеми учители, писатели,

Новини Сливен

БСП ПРЕДСТАВЯ СЛИВЕНСКАТА СИ ЛИСТА В ПЪРВИЯ ДЕН НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ

Старт на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори. 22 партии и 6 коалиции влизат в надпревара за гласа на избирателите. Вотът е на 2 октомври. Изборите стартират в 07.00 ч.

Новини Сливен

10 013 СА ЛИЧНИТЕ КАРТИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ВАЛИДНОСТ ЗА 2020 ГОДИНА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

През 2021 година изтича валидността на 26 077 лични карти По данни на Дирекция „Български документи за самоличност“ за област Сливен през месеците октомври, ноември и декември 2020 година изтича