В СЛИВЕН УКРАИНКА СЕ ПОМОЛИ ЗА СВОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ

В СЛИВЕН УКРАИНКА СЕ ПОМОЛИ ЗА СВОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ

Една украинка, която е преподавател във филиала на Техническия университет в Сливен, днес запали свещ и се помоли за своите сънародници в родината си. Тя се казва д-р Наталия Краско и от години живее в града под Сините камъни. Тя се помоли в параклиса „Свети Цар Борис Покръстител”.

„В Сливен живеят над 100 украински граждани, повечето са компютърни специалисти. Всички те са силно притеснени от случващото се в Украйна, където живеят няколкостотин хиляди бесарабски българи”, заяви пред Sliveninfo бившият общински съветник Иван Иванов, който години наред е основният мост на дружбата между бесарабските българи в Украйна и Сливен. Иванов припомни, че градът ни е побратимен с град Мелитопол, който в момента е военна цел.

„Чух се с наши сънародници там, всички са притеснени”, каза Иван Иванов.

Предишна РУСКИ РАКЕТИ УДАРИХА ВОЕННО ЛЕТИЩЕ КАРАЙ ПОБРАТИМЕНИЯ НА СЛИВЕН ГРАД МЕЛИТОПОЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО – 7 АПРИЛ

Кметът Стефан Радев изпрати поздравителни адреси до лечебните заведения в Сливен по повод Световния ден на здравето – 7 април. Той поздравява всички работещи в сферата на здравеопазването по повод

Новини Сливен

РЕГИОНАЛЕН ВЕТЕРИНАРЕН СЪЮЗ – СЛИВЕН: ПРЕДПРИЕТИТЕ В МОМЕНТА МЕРКИ СА ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СЕ ОГРАНИЧИ ЗАРАЗАТА ОТ АЧС

Предприетите в момента мерки са единственият начин да се ограничи заразата от АЧС, няма друг начин да се спре тази зараза. Това заяви пред журналисти днес, д-р Константин Камбурлиев, председател

Новини Сливен

ВАЖНО ЗА БИВШИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМИ В МЕСТНОСТИ ПО ПАРАГРАФ 4 В ТОПОЛЧАНЕ, КЕРМЕН, БОЗАДЖИ, БЯЛА, КАМЕН

Важно съобщение за бившите собственици на земи в местности по §4 Преходните и заключителни разпоредби от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи в с. Тополчане, гр. Кермен, с.