В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕЖДА ЮБИЛЕЙНА СРЕЩА НА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ И ЕКСПЕРТИ ПО УСТРОЙСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ ОТ ОБЩИНИ В БЪЛГАРИЯ
април 28, 2022 381 Прегледи

В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕЖДА ЮБИЛЕЙНА СРЕЩА НА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ И ЕКСПЕРТИ ПО УСТРОЙСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ ОТ ОБЩИНИ В БЪЛГАРИЯ

В Сливен днес започна 10-ата юбилейна Национална среща на главните архитекти и експерти по устройствено планиране от български общини. Традиционно, в нея се включват широк кръг представители от общините – главни архитекти, ресорни заместник-кметове, експерти по устройствено планиране и управление на общинската собственост, общински съветници от ресорните постоянни комисии, както и кметове, при проявен професионален интерес.

Участниците и гости на форума бяха поздравени от ресорните зам.-кметове Камен Костов и инж. Стоян Марков. От името на кмета Стефан Радев те изразиха задоволство, че Сливен е домакин на форум, който през годините се е превърнал в посланик на добрия диалог между централното и местно управление. Особено внимание беше обърнато на амбицията на Община Сливен за осигуряване на леснодостъпна и комфортна среда и повече зелени площи при реализиране на проекти. На участниците във форума беше представен и новият главен архитект на Община Сливен – Виктор Дойчинов.

Благодарности към домакините за добрата организация и посрещане изрази изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) – Силвия Георгиева.

В тематиката на днешните дискусии са включени актуални въпроси относно планирани промени в законодателството, свързано с устройственото планиране, проектиране и строителството, включително, възможностите за дигитализация на инвестиционния процес. Ще бъде поставен акцент и на финансиране на общинските инвестиционни проекти с национални средства, както и от Европейския съюз, и от Националния план за възстановяване и устойчивост. Диалогът ще продължи с очертаване на възможностите за подобряване на процесите по опазване недвижимото културно наследство и на взаимодействие между Националния институт за недвижимо културно наследство и общините.

В програмата на срещата се очаква да се включат арх. Стефан Аспарухов, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, арх. Петър Петров – директор на Националния институт за недвижимо културно наследство, арх. Деляна Панайотова – зам.-началник на Дирекцията за национален строителен контрол. Сред регистрираните участници са още представители на Камарата на архитектите в България и Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти, както и магистрати от Върховния административен съд. Експертният форум продължава и утре.

Юбилейната среща в Сливен се организира от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), с подкрепата и съдействието на Общината.

Предишна ТЕЦ – СЛИВЕН СПИРА ПАРНОТО ОТ СЪБОТА
Следваща ТЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКАТА ИМУНИЗАЦИОННА СЕДМИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р ПЕТЯ БАЛУЛОВА ПОДАВА ОСТАВКА КАТО ДИРЕКТОР НА РЗИ – СЛИВЕН В ПОНЕДЕЛНИК

Д-р Петя Балулова ще подаде оставка като директор на РЗИ – Сливен в понеделник. Намерението си тя е декларирала на срещата между кмета и шефовете на сливенски болници, проведена в

Новини Сливен

ИНЖ. ЗЛАТКА АЗМАНОВА СТАНА ЗАМЕСТНИК-ДИРЕКТОР НА ЮИДП – СЛИВЕН

Лесовъд на годината стана заместник-директор на Югоизтоно държавно горско предприятие – Сливен. Тя се казва инж. Златка Азманова и точно преди 10 години е получила най – престижното професионално отличие

Новини Сливен

КОРНЕЛИЯ НИНОВА С ЕМОЦИОНАЛНО ВИДЕО-ПОСЛАНИЕ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН: НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ, ГЛАСУВАЙТЕ!

„Скъпи жители на област Сливен, България днес е на кръстопът, моментът е решаващ за посоката, по която ще продължи държавата ни. Четири години бяхме категорична опозиция, единствената, не се предадохме