В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ КРЪГЛА МАСА „НЕ НА ОМРАЗАТА“

В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ КРЪГЛА МАСА „НЕ НА ОМРАЗАТА“

Всеки човек има право на достоен живот и са недопустими всякакви дискриминационни прояви, основани на различия по пол, раса, етнически произход, увреждания, религия, или друг статус. Това заяви днес кметът Стефан Радев по време на Регионална кръгла маса срещу дискриминацията, организирана от Български хелзинкски комитет, със съдействието на Община Сливен.

Той каза още, че за съжаление, във високотехнологичното време, в което живеем, все още има примитивизъм в отношението към другите, примери за нетолерантност и престъпления от омраза, които раждат радикализиране и създават риск за цялото общество.
„Форуми като днешния са необходими, за да се чуе гласът срещу омразата, предразсъдъците и всякакви негативни прояви заради различия между хората по целия свят. Нашата община е известна с многообразието от етноси, които живеят тук и винаги в отношенията си с институции и организации сме декларирали, че за нас не е приемлива никаква дискриминация по какъвто и да е признак. Напротив, стремим се с действията и политиките си да работим против това“, каза още Стефан Радев.

Председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев благодари на кмета за подкрепата от страна на Общината. Той представи анализ на последните препоръки на международни организации по отношение на престъпленията от омраза и на практиките на разследване на дискриминационно насилие.

Регионалната кръгла маса е част от международен проект „Не на омразата“. В нея се включиха представители на организации и институции, имащи отношение към процесите за превенция, предотвратяване и разкриване на дискриминация и механизмите и интеграционната политика. Бяха разисквани темите за езика на омразата в интернет, прояви на расизъм и добри практики за преодоляване на предразсъдъците.

Предишна МОДЕРЕН ЦЕНТЪР ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ БЕШЕ ОТКРИТ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ПРОДЪЛЖАВА ОБНОВЯВАНЕТО НА ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА НЕЗАКОННИ ГАРАЖИ В КВАРТАЛИТЕ „СИНИ КАМЪНИ“, „БЪЛГАРКА“ И „ДРУЖБА“

Община Сливен започна премахването на незаконни гаражи в част от междублоковите пространства в кварталите „Сини камъни“, „Българка“ и „Дружба“. Върху освободените терени ще бъдат оформени места за паркиране, ще се

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ЛОБНОТО МЯСТО НА ДИМИТЪР СТЕФАНОВ КАЗАКА

За пета поредна година, по инициатива на Регионален исторически музей-Сливен, край Кремиковския манастир „Св. Георги“ се състоя поклонение пред гроба на втория знаменосец на Ботевата чета от 1876 г. –

Новини Сливен

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ СЕ ПРОВЕЖДА В СЛИВЕН

Екипи на икономическа и криминална полиция, сектор „Специални тактически действия”,  служители на РУ-Сливен, сектор „Пътна полиция”, НАП и Областната дирекция по безопасност на храните извършват проверки на магазини, офиси, заложни