В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ КРЪГЛА МАСА „НЕ НА ОМРАЗАТА“

В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ КРЪГЛА МАСА „НЕ НА ОМРАЗАТА“

Всеки човек има право на достоен живот и са недопустими всякакви дискриминационни прояви, основани на различия по пол, раса, етнически произход, увреждания, религия, или друг статус. Това заяви днес кметът Стефан Радев по време на Регионална кръгла маса срещу дискриминацията, организирана от Български хелзинкски комитет, със съдействието на Община Сливен.

Той каза още, че за съжаление, във високотехнологичното време, в което живеем, все още има примитивизъм в отношението към другите, примери за нетолерантност и престъпления от омраза, които раждат радикализиране и създават риск за цялото общество.
„Форуми като днешния са необходими, за да се чуе гласът срещу омразата, предразсъдъците и всякакви негативни прояви заради различия между хората по целия свят. Нашата община е известна с многообразието от етноси, които живеят тук и винаги в отношенията си с институции и организации сме декларирали, че за нас не е приемлива никаква дискриминация по какъвто и да е признак. Напротив, стремим се с действията и политиките си да работим против това“, каза още Стефан Радев.

Председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев благодари на кмета за подкрепата от страна на Общината. Той представи анализ на последните препоръки на международни организации по отношение на престъпленията от омраза и на практиките на разследване на дискриминационно насилие.

Регионалната кръгла маса е част от международен проект „Не на омразата“. В нея се включиха представители на организации и институции, имащи отношение към процесите за превенция, предотвратяване и разкриване на дискриминация и механизмите и интеграционната политика. Бяха разисквани темите за езика на омразата в интернет, прояви на расизъм и добри практики за преодоляване на предразсъдъците.

Предишна МОДЕРЕН ЦЕНТЪР ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ БЕШЕ ОТКРИТ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ПРОДЪЛЖАВА ОБНОВЯВАНЕТО НА ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН ВИЛНЯ В СПЕШНА ПОМОЩ

31-годишен мъж е задържан в РУ-Нова Загора за хулиганство. На 6 май, около 20,30 часа, 31-годишният А.А. от село Коньово в нетрезво състояние е посетил ФСМП в Нова Загора. Отправял

Новини Сливен

МИНКА ЖАБОВА СТАНА ЦАРИЦА НА „ВИНАРИЯ – ТВЪРДИЦА“ 2019

Третото издание на „Винария-Твърдица 2019” се състоя на 1 февруари в к-с „Чилиците”, организирано от Община Твърдица и НЧ „Св.Св. Кирил и Методий 1914”. По покана на кмета на Общината

Новини Сливен

ЖИВКО Ж. ОТ СЛИВЕН ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА 18 МЕСЕЦА СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 1 г. и 6 м. „лишаване от свобода“ спрямо