В СЛИВЕН СЕ ОЧАКВАТ ВАКСИНИТЕ ЗА ДЕЦА

В СЛИВЕН СЕ ОЧАКВАТ ВАКСИНИТЕ ЗА ДЕЦА

Във връзка с възможността за обхващане с ваксина срещу COVID-19 на деца на възраст от 5 до 11 навършени години Ви уведомяваме, че се очаква получаване на педиатрична ваксина Comirnaty в област Сливен, приложението на която ще стартира във ваксинационните пунктове към МБАЛ „Д-р Иван Селимински – Сливен“ АД гр. Сливен и МБАЛ „Света Петка Българска“ ЕООД гр. Нова Загора.

С оглед оптимално използване на ваксината (1 флакон съдържа 10 дози) ваксинацията ще се извършва след предварително записване.
За ваксинационен пункт към МБАЛ „Д-р Иван Селимински-Сливен“ АД гр. Сливен на тел. номер: 044 / 611 804.
За ваксинационен пункт към МБАЛ „Св. Петка Българска“ ЕООД гр. Нова Загора на тел. 0884 332 147.
Регистрацията на извършената имунизация ще се извършва в Националната здравно-информационна система (НЗИС), имунизационния паспорт на детето и останалата документацията съгласно Наредба №15 от 12 май 2005г. за имунизациите в Р България.

На електронната страница на Изпълнителната Агенция по лекарства е публикувана Кратката характеристика на ваксината, актуализирана на 06.12.2021г., с която може да се запознаете на следния линк:
https://www.bda.bg/images/stories/documents/Vaccines_Covid19/20211220/anx_154391_bg.pdf
Регионална здравна инспекция – Сливен

Предишна ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ДИРЕКТОРА НА ЮИДП ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ В НАВЕЧЕРИЕТО НА СВЕТЛИТЕ ПРАЗНИЦИ
Следваща В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН Е РАЗКРИТ ЗДРАВНО-КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА МАЙЧИНО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ДРОГИРАН ШОФЬОР

Водач, употребил наркотици е установен от полицейски служители в град Сливен. На  22 януари, в 16,30 часа, на улица „Шейново“ е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 41-годишния

Новини Сливен

34-ГОДИШЕН Е В БОЛНИЦА СЛЕД СБИВАНЕ

Служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 16 август, в 18,48 часа,  e подаден  сигнал от телефон 112 за сбиване в село Селиминово.

Новини Сливен

ОТМЕНЯТ ПОСРЕЩАНЕТО НА ДЖУЛАЯ НА ЗНАКОВО МЯСТО КРАЙ ТВЪРДИЦА

Общински кризисен щаб – Твърдица взе решение да отмени провеждането на предвидената проява за 30 юни срещу 1 юли – Джулай морнинг. Причина е усложнената епидемологична обстановка в общината, установените