В СЛИВЕН СЕ ОРГАНИЗИРА КАМПАНИЯ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ ЗАРАДИ ЖЕРТВИТЕ ПРИ КАТАСТРОФИ
29.10.2022 441 Прегледи

В СЛИВЕН СЕ ОРГАНИЗИРА КАМПАНИЯ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ ЗАРАДИ ЖЕРТВИТЕ ПРИ КАТАСТРОФИ

През целия месец ноември в Сливен ще се проведе кампания по кръводаряване по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 21 ноември.  Освен за възпоменание, този ден е и ден на  благодарност към специализираните екипи за спешна помощ, полицията и медицинските специалисти, които ежедневно се справят с травматичните последици от пътни катастрофи и подпомагат пострадалите.

Кампанията ще стартира на 1 ноември и ще приключи на 30 ноември. Мотото е ”Дари кръв!Дари живот сега!“

Началникът на Отделението по трансфузионна хематология д-р Рая Ралева заяви, че инициативата е в знак на солидарност към световната общност в усилията за повишаване на обществената отговорност за спазване на правилата за движение по  пътищата.

Организатори на акцията са Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и Областната организация на Българския Червен Кръст-Сливен, със съдействието на д-р Юлия Бянкова – началник на Отделението по реанимация в болницата.

С цел подпомагане на кръводарителската кампания Издателство „Сиела” дари на отделението 47 книги. Всеки доброволен кръводарител ще получи една от тях в знак на благодарност към хуманния жест. С лични дарения под формата на книги, химикали и стикери, в кампанията участват Мария Иванова, Ивелина Радионова и Маргарита Василева.

Всеки, който има желание и възможност, да заповяда от 08.00 до 14.00 часа, всеки работен ден на територията на ДКЦ 2, етаж 1, където се намира Кръвният център.

Допълнителна информация и отговори на всички най-важни въпроси във връзка с даряването на кръв, може да намерите в сайта на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, раздел „кръводаряване“. Нека обединим усилия в името на живота!

Предишна ЗАПОЧНАХА ЧЕСТВАНИЯТА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И ПРАЗНИКА НА КОТЕЛ
Следваща "ЗЛАТНИТЕ ПЕСНИ ОТ ЗЛАТНИЯ ОРФЕЙ" ВЪРНАХА СЛИВЕНСКАТА ПУБЛИКА ВЪВ ВРЕМЕТО НА ПРЕСТИЖНИЯ ФЕСТИВАЛ И ВЕЧНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЧИТАМЕ СВЕТИТЕ МЪЧЕНИЦИ ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ И МАЙКА ИМ СОФИЯ

На 17 септември Българската православна църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Отдава се почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта

Новини Сливен

ЯНКО ЯНКОВ: ДНЕС Е НАЙ-КРАСИВИЯТ ПРАЗНИК!

8 март – Международният ден на жената, е специален за вас, мили дами. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Ден, специален и

Новини Сливен

ПЪРВОМАЙСКО ШЕСТВИЕ НА БСП В СЛИВЕН

  БСП организира първомайско шествие в Сливен. То тръгна в 11 ч. от червената централа, мина по ларгото и завърши пред паметника на Съби Димитров, където бяха положени цветя. Имаше