В СЛИВЕН СЕ ОРГАНИЗИРА КАМПАНИЯ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ ЗАРАДИ ЖЕРТВИТЕ ПРИ КАТАСТРОФИ

В СЛИВЕН СЕ ОРГАНИЗИРА КАМПАНИЯ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ ЗАРАДИ ЖЕРТВИТЕ ПРИ КАТАСТРОФИ

През целия месец ноември в Сливен ще се проведе кампания по кръводаряване по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 21 ноември.  Освен за възпоменание, този ден е и ден на  благодарност към специализираните екипи за спешна помощ, полицията и медицинските специалисти, които ежедневно се справят с травматичните последици от пътни катастрофи и подпомагат пострадалите.

Кампанията ще стартира на 1 ноември и ще приключи на 30 ноември. Мотото е ”Дари кръв!Дари живот сега!“

Началникът на Отделението по трансфузионна хематология д-р Рая Ралева заяви, че инициативата е в знак на солидарност към световната общност в усилията за повишаване на обществената отговорност за спазване на правилата за движение по  пътищата.

Организатори на акцията са Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и Областната организация на Българския Червен Кръст-Сливен, със съдействието на д-р Юлия Бянкова – началник на Отделението по реанимация в болницата.

С цел подпомагане на кръводарителската кампания Издателство „Сиела” дари на отделението 47 книги. Всеки доброволен кръводарител ще получи една от тях в знак на благодарност към хуманния жест. С лични дарения под формата на книги, химикали и стикери, в кампанията участват Мария Иванова, Ивелина Радионова и Маргарита Василева.

Всеки, който има желание и възможност, да заповяда от 08.00 до 14.00 часа, всеки работен ден на територията на ДКЦ 2, етаж 1, където се намира Кръвният център.

Допълнителна информация и отговори на всички най-важни въпроси във връзка с даряването на кръв, може да намерите в сайта на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, раздел „кръводаряване“. Нека обединим усилия в името на живота!

Предишна ЗАПОЧНАХА ЧЕСТВАНИЯТА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И ПРАЗНИКА НА КОТЕЛ
Следваща "ЗЛАТНИТЕ ПЕСНИ ОТ ЗЛАТНИЯ ОРФЕЙ" ВЪРНАХА СЛИВЕНСКАТА ПУБЛИКА ВЪВ ВРЕМЕТО НА ПРЕСТИЖНИЯ ФЕСТИВАЛ И ВЕЧНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ДЕТСКА ЯСЛА № 3 ОТБЕЛЯЗАХА ДИМИТРОВДЕН С ПАРАД НА ПРИКАЗНИТЕ ГЕРОИ

И тази година за празника на града Димитровден  в детска ясла №3  се проведе   парад на приказните герои –   „Есенен карнавал – бал с маски”. Провеждането на Есенен карнавал е традиция в

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДАТА „АРГИРА ЖЕЧКОВА“ ЗА 2022 Г.

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата „Аргира Жечкова” за 2022 г. Отличието се присъжда на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ 22 СЕПТЕМВРИ ОТ СТЕФАН ПАСКОВ, ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА „ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ“

Скъпи граждани,  Поздравявам ви с Деня на независимостта на България – 22 септември!   На днешния ден, преди 114 години, в историческата църква „Св. Четиридесет мъченици“ на старопрестолния град Велико