В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ПОДМЯНА НА ВОДОПРОВОДА В РАЙОНА НА ПРОМИШЛЕНА ЗОНА
06.07.2024 4207 Прегледи

В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ПОДМЯНА НА ВОДОПРОВОДА В РАЙОНА НА ПРОМИШЛЕНА ЗОНА

Водопроводът в обхвата на Промишлена зона, локалното платно на ул. „Банско шосе“, част от ул. „Самуиловско шосе“ и част от бул. „Стефан Караджа“, ще бъде подменен. Такова уверение получи  кметът Стефан Радев по време на среща с управителя на „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ инж. Пламен Трифонов. Финансирането е осигурено от водното дружество. Дейностите включват цялостна подмяна на водопровода и се очаква да започнат в средата на месец юли т.г.
В рамките на срещата, на която присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев заедно с общински съветници и кметският наместник на кв. „Речица“ Христина Блецова, бе обсъден и проектът за водния цикъл в Сливен. Конкретно, частта за изпълнението му в „Речица“ и недоволството на жителите на квартала от забавянето на ремонтните дейности.
Инж. Трифонов отчете, че към момента предстои да бъде подписано допълнително споразумение към договора с изпълнителя на проекта поради забавяне в сроковете за приключване на дейностите там.
„Идеята е изграждането на канализацията за отпадъчни води и за дъждовни, както и частичната реконструкция на водопроводи, да приключи до началото на октомври т.г. и след това да се пристъпи към асфалтиране на пътните настилки и тротоарите“, посочи управителят на „ВиК – Сливен“. В тази връзка бе подчертано, че асфалтирането в квартала може да започне след като изпълнителят приключи изграждането на канализацията, водопровода и помпената станция и предаде обекта напълно завършен. Той отговори и на някои от поставяните по темата въпроси от страна на общинските съветници и на  кметския наместник Блецова.
На свой ред градоначалникът увери, че Общината ще продължи, спрямо своите законови правомощия, да сътрудничи в целия процес. Той пое ангажимент към кметския наместник и жителите на „Речица“, че ще бъде осигурена допълнителна водоноска, с която да се обработват улиците.
В подкрепа на жителите на квартала всички участници в дискусията се обединиха около идеята за обща декларация на местния парламент, с която да се упълномощят група общински съветници за среща с представители на „Български ВиК холдинг“ и с фирмата-изпълнител. Предстои декларацията да бъде подготвена и гласувана на редовната сесия на Общинския съвет още в края на този месец.
Строителните дейности в кв. „Речица“ са част от обхвата на голям проект в Сливен и Нова Загора на стойност 131 млн.лева по ОП „Околна среда“, съфинансиран от ЕС чрез Кохезионния фонд. По него е заложена реконструкция и изграждане на 55 км водопроводи и 45 км канализация, както реконструкция и на пречиствателните станции за отпадъчни води в Сливен и Нова Загора. А новата пречиствателна за питейни води на Сливен ще бъде свързана с язовир „Асеновец“ и В и К – мрежата на областния град.
Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ДЕЯН ДЕЧЕВ УЧАСТВА В КОНГРЕСА НА ПЕС В ЛИСАБОН

Деян Дечев е делегат на конгреса на европейските социалисти в Лисабон. Бившият депутат от БСП и настоящ зам.-председател на общинския съвет в Сливен е част от делегацията на БСП. Очаква

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ОТ КОТЕЛ СПАСИХА 15 000 ДЕКАРА ГОРИ

15 000 декара смесена гора са спасили екипи на РСПБЗН-Котел. Пожарите са възникнали вследствие на запалени сухи треви в землищата на селата Градец и Тича. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ТВЪРДО ПОДКРЕПЯМ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ

Темата за машинното гласуване си остава сред главните в процеса на подготовка за изборите на 11 юли. Като един от депутатите на Демократична България в 45 НС, подкрепил машинното гласуване,