В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ КРЪГЛА МАСА ЗА СТЕФАН ПАНАРЕТОВ И ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И САЩ
09.11.2023 448 Прегледи

В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ КРЪГЛА МАСА ЗА СТЕФАН ПАНАРЕТОВ И ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И САЩ

Кръгла маса на тема „170 години от рождението на Стефан Панаретов – първият български дипломат в САЩ“ ще се проведе на 10 ноември в Сливен. В програмата са предвидени три панела – „Стефан Панаретов – сливенецът, пръв пълномощен-министър на Царство България в САЩ“, „Дипломатическите отношения между България и САЩ през годините“ и „Развитие и перспективи пред българо-американските отношения“.

Модератори на форума ще бъдат доц. д-р Николай Сираков – директор на сливенския музей, доц. д-р Румяна Христиди – ръководител на специалност  „Хебраистика“ към Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и доц. д-р Момчил Дойчев – Съпредседател на Атлантическия съвет на България. Кръглата маса ще се проведе в зала„Галерия“ на хотел  „Национал палас“ от 11 до 17 часа. Кметът Стефан Радев ще открие кръглата маса в 11 ч. и изложба по темата. Организатор на събитието е Община Сливен, в партньорство с Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен и утвърдени университетски преподаватели.

 

 

Предишна СЕЛО МЛЕКАРЕВО ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК
Следваща ПЪТНА ПОЛИЦИЯ В СЛИВЕН САНКЦИОНИРА И СПИРА ОТ ДВИЖЕНИЕ ТЕХНИЧЕСКИ НЕИЗПРАВНИ АВТОМОБИЛИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

25 АКТА И 50 ФИША ПРИ ПЕТ ПРОВЕРКИ НА КАТ – СЛИВЕН

С началото на летния сезон и засилване на трафика се налага и завишаване на контрола за движение по пътищата. Днес на територията на област  Сливен се провеждат пет операции по

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ ГОРЯ ТАЗИ НОЩ В СЛИВЕН

На 7 януари, в 21,39 часа,  е получен сигнал за възникнал пожар в лек автомобил „Ситроен Джъмпер“, паркиран на улица в град Сливен. Пожарът е тръгнал от двигателя на автомобила,

Новини Сливен

И ДНЕС ПРОДЪЛЖАВАТ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОТЕСТИ

И днес земеделските производители от Ямболска област ще блокират изходите към АМ „Тракия“. Между 10 и 15 часа ще бъде спряно движението в района на селата Дражево, Кабиле и Веселиново.