В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ВТОРО ПРЪСКАНЕ НА ЛИПОВИ И КЕСТЕНОВИ ДЪРВЕТА СРЕЩУ ВРЕДИТЕЛИ
09.07.2024 243 Прегледи

В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ВТОРО ПРЪСКАНЕ НА ЛИПОВИ И КЕСТЕНОВИ ДЪРВЕТА СРЕЩУ ВРЕДИТЕЛИ

В Сливен предстои второ пръскане от трикратната дезинсекция на липовите дървета срещу зелена листна въшка. Обработката е по график. Тя ще започне от 4 ч. на 11 юли, четвъртък,  и ще протече в обхвата на пешеходната зона – по бул. „Цар Освободител“.

Сладкият сок, който отделят въшките, попада на всичко под тях. Това прави местата за сядане под дърветата неизползваеми.

Паралелно с тези дейности ще се извърши и второто пръскане на кестеновите дървета срещу миниращ листов молец. То ще се осъществи на територията на града и Сливенски минерални бани. Тази малка пеперуда развива четири поколения годишно. Пеперудите снасят яйцата си върху кестеновите листа, ларвите прогризват листата и се настаняват вътре, където какавидират. Този цикъл се повтаря 3 пъти за едно лято, а последните какавиди презимуват в опадалите през есента листа, което може да доведе до обезлистване на кестеновите дървета. Всяко заразено листо пада и в разгара на лятото може да опадат по-голямата част от листата, което може да е пагубно за дървото.

Обработката е по график.

Предишна ЗАРАДИ ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ НИВОТО НА ЯЗ. „ЖРЕБЧЕВО“ ПАДА, НО ПОЛИВНИЯ СЕЗОН Е ОБЕЗПЕЧЕН
Следваща ИНТЕРЕСЕН ТЪРГ С ТАЙНО НАДДАВАНЕ ОБЯВИ „ПАЗАРЪТ ЗА ПЛОДОВЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЦВЕТЯ“ АД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ ОТ СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“ НАПРАВИХА ДАРЕНИЕ ЗА БОЛНИЦАТА

Учители и служители от СУ „Константин Константинов“-Сливен направиха дарение за МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Събраните средства от персонала на училището са в размер на 2 000 лева и сумата е

Новини Сливен

13 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

437 случаи на коранавирус са потвърдени у нас през последното денонощие при направени 4 541 PCR теста. Заразените вчера бяха с един човек по-малко, но тестваните с почти 900 повече.

Новини Сливен

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗАДЪРЖАНИ ПРИ МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ НА ОДМВР – СЛИВЕН

Акцията е проведена на територията на Сливен, Нова Загора, Котели и Твърдица, съвместно със сили на жандармерията, екипи на НАП и РДГ-Сливен Специализираната операция е по разпореждане на директора на