В СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯТ 50 ПЛАКАТА НА НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ

В СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯТ 50 ПЛАКАТА НА НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ

Галерия „Нова“ на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен представя от 8 до 21 октомври 50 авторски плаката на Николай Младенов, събрани в колекция по случай 50-годишния му юбилей.

Вернисаж на изложбата ще се състои на 14 октомври (сряда) от 14:00 до 16:00 ч.
Николай Младенов е професор по плакат в специалност „Плакат и визуална комуникация“, НХА. От януари 2020 г. е заместник-ректор по учебната, рекламно-информационната дейност, акредитацията и академичния състав.

В деня на откриването на изложбата специални гости на Художествената гимназия и на галерия „Нова“ ще са преподавателите от Националната художествената академия: проф. Георги Янков – ректор на НХА, проф. Майа Богданова – специалност „Мода“, доц. д-р Здравка Василева – ръководител на специалност „Живопис“, гл. ас. д-р Ненко Атанасов – специалност „Плакат и визуална комуникация“ и ас. Велико Маринчевски – специалност „Графика“. Преподавателите на НХА ще се срещнат с учениците и ще представят повечето специалности във филиала на НХА в Бургас, като ще проведат безплатни консултации.

На следващия ден, 15.10 2020 от 14:00 до 16:00 ч., учениците са поканени на среща с автора на изложбата и зам.-ректор на НХА проф. Николай Младенов, който ще даде информация за всички специалности в НХА, за спецификата на приемните изпити и възможностите за подготовка за кандидатстване.

Предишна Д-Р МАРИЕЛА КРАСИМИРОВА, ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД" - СЛИВЕН: АКО СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ С МАЛКИТЕ ПРЕДИМСТВА, НИКОГА НЯМА ДА ПОСТИГНЕМ ГОЛЕМИТЕ ЦЕЛИ
Следваща ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА КРАЖБА НА ВАЛУТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУМЕН ХРИСТОВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДС

Румен Христов е новият председател на СДС, научи Sliveninfo. Бившият министър на земеделието надделя в борбата за лидер на организацията. Това се случи по време на извънредната конференция на СДС

Новини Сливен

7 НОВОЗАРАЗЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

105 от изследваните през последното денонощие 2642 проби са дали положителен резултат. Това показват данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва:

Новини Сливен

ЗЛАТЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПО ПОВОД ПЕНСИОНИРАНЕТО МУ

След 38 години стаж като съдия, от които последните 10 години начело на Окръжен съд – Сливен съдия Къню Жеков отстъпи от заеманата длъжност “административен ръководител – председател“ поради навършване