В СЛИВЕН ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ СБОРНИК С ЕСЕТА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА РАКОВСКИ

В СЛИВЕН ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ СБОРНИК С ЕСЕТА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА РАКОВСКИ

Излезе от печат сборникът с отличените есета на гимназисти, участвали в националния конкурс за 200-годишнината от рождението на Георги С. Раковски. Конкурсът бе обявен през м.г. от областната администрация в Сливен и Историческия музей в Котел. Мото бе известната мисъл на Раковски: „Любовта към Отечеството превъзходи всички световни добрини“. Целта бе да се спомогне за по-отчетливото открояване на мястото на националния идеолог и революционер в пантеона на доблестните синове на България.

В сборника са включени 24 есета. Предговорът е от бившия зам.областен управител Димитринка Петкова, която е сред основните инициатори на конкурса. Изданието е ценно помагало за ученици, студенти и учители.

Тиражът бе отпечатан от организаторите, както и с личната лепта на Димитринка Петкова. 15 сборника ще бъдат предоставени на Болградската гимназия, Украйна. Част от книгите ще получат историческите музеи в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, както и РУО, които подкрепиха инициативата и съдействаха за осъществяването й. Сборници ще бъдат подарени на гимназистите, чиито есета са отпечатани, както и на научните им ръководители. „Вярвам, че изданието е полезна придобивка за всяка институция. Бих се радвал, ако на 14 април, рождената дата на Раковски, в музеите в областта и в училищата звучат есетата, които бяха написани от нашите талантливи деца“, каза областният управител Веселин Вълчев.

 

Предишна С БЛИЗО 40% СПАД НА БОЛНИТЕ БЕ ОТЧЕТЕН ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

34-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН, НАРУШИЛ СЪДЕБНА ЗАПОВЕД

Полицейски инспектори от Териториална полиция при РУ-Сливен са задържали 34-годишен мъж, който е нарушил заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашното насилие. Заповедта е издадена на 18.02.2020г.

Новини Сливен

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НЕ УСПЯХА ДА БЛОКИРАТ МАГИСТРАЛАТА ПРИ НОВА ЗАГОРА

Протестиращи от Сливен, Ямбол, Нова Загора, Стара Загора и Гурково направиха неуспешен опит да блокират магистрала „Тракия” при Нова Загора. Полицията не допусна блокада на пътния възел при село Езеро.

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД 22 СЕПТЕМВРИ – ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

Скъпи съграждани, На днешния ден отбелязваме едно от най-знаковите събития в нашата история – обявяването на Независимостта на България. Пътят за постигането й е дълъг, осеян е с трудности, но