В СЛИВЕН ИЗГРАЖДАТ ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ ЛЕКОАТЛЕТ МИХАИЛ ЖЕЛЕВ

В СЛИВЕН ИЗГРАЖДАТ ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ ЛЕКОАТЛЕТ МИХАИЛ ЖЕЛЕВ

Пълна подкрепа на днешната редовна сесия на градския парламент получи точката за изграждане на паметна плоча на легендарния български лекоатлет Михаил Желев. През годините от забележителната си спортна кариера той печели приза „Златен шпайк“, става спортист номер 1 на България за 1969 г., удостоен е със званието  „Почетен гражданин на град Сливен“. Паметната плоча ще бъде поставена във фоайето на покритата лекоатлетическа писта в града.

Отчетът за изпълнението на управленската програма на Общината за 2022 г. също бе сред приетите точки. Подкрепа получи и предложението за дарение – Общината да закупи генератор за нуждите на городненския лицей в украинското село Городне, където се обучават предимно български ученици.

Общинските съветници не постигнаха съгласие по точката за създаване на еднолично дружество, което трябваше да координира основно дейността и експлоатацията на индустриалния парк в Сливен. Учредяването на такова дружество е и едно от условията за регистрацията на Индустриалната зона в списъка на индустриалните паркове.

В рамките на сесията бяха гласувани и няколко точки, касаещи общинския бюджет. Става въпрос за капиталови разходи и разчети, така че да могат да се разходват средства за различните типове функции и дейности на Общината, въпреки липсата на държавен бюджет за 2023 г.

„Имаме уверението на Министерството на финансите, че изготвят бюджет и ще го внесат веднага след като бъде сформиран новият парламент. Надявам се този път законопроектът за бюджета за 2023 г. да бъде приет, респективно и този на Общината“, посочи кметът Стефан Радев.

Местният парламент гласува и допълнителните 100 хил. лв., които да покрият изцяло сумата за финансовата подкрепа от Общината към сдруженията на собствениците за енергийното обследване. В рамките на днешното заседание беше гласуван и  отчетът за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти в община Сливен за 2022 г. В дневния ред за гласуване попаднаха още отчетът на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни (МКБППМН) в Сливен за 2022 г. и културният календар от събития за тази година. Беше утвърдена и програмата за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи за 2023 г.

Днешната сесия започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите от земетресенията в Турция и в Сирия.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ДАРЯВА 50 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В ТУРЦИЯ И В СИРИЯ
Следваща КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ГОСТУВА В С. МЛЕКАРЕВО ПО ПОВОД СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ

За автора

Може да харесате още

Новини

БЕЗПЛАТНА ПРОЖЕКЦИЯ НА БЪЛГАРСКИ ФИЛМ ПРЕД СГРАДАТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА 7 ЮЛИ ОТ 21 ЧАСА

На голям екран на открито пред сградата на Община Сливен, пл. „Цар Освободител“, в сряда – 7 юли, от 21 часа, ще се състои безплатна прожекция на филма „Пистолет, куфар

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Иванчо към учителката си: – Ама как така грешен отговор, госпожо! Вие с „Гугъл“ ли ще спорите? Мъж дълго спори с жена си. Накрая изтормозен се предава: – Добре,

Новини

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ИЛИЯНА ЙОТОВА ОТКРИВА ФЕСТИВАЛА „МУЗИТЕ“ В СОЗОПОЛ

Един от най- пъстрите и красиви фестивали на Созопол ще бъде открит днес с пищно дефиле, което ще премине по централните улици на града, за да представи участниците в XIII