В СЛИВЕН ЗАПОЧНА ХVIII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ ПЕВЦИ „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“
09.04.2023 506 Прегледи

В СЛИВЕН ЗАПОЧНА ХVIII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ ПЕВЦИ „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“

За поредна година Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон“ събра в Сливен участници от цялата страна. Вече дълги години фестивалът стимулира и подкрепя младите изпълнители и им предоставя възможност за реализация в областта на популярната музика.

Официалното начало поставиха  в зала „Сливен“ зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова и директорът на сливенския Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Христо Котов.
От името на градоначалника Стефан Радев зам.кметът Чиликова поздрави всички участници, гости и журито на фестивала. Тя отбеляза, че конкурсът се е утвърдил като традиционен и дава възможност на младите участници да се изявят, да натрупат нов опит, много вдъхновение и да открият нови приятели.

„В динамичното и забързано време, в което живеем, музиката ни дава хармония и се радвам, че толкова много деца я избират за
свой път за развитие. Искам да благодаря на нашите участници, че ще направят тези два празнични дни и нашия град още по-пъстри, цветни и красиви. Благодаря и поздравявам звездното ни жури, което за пореден път прие поканата, защото имате нелеката задача да определите носителя на „Цветен камертон“. Бъдете здрави и на добър час!“, заяви още от сцената на зала „Сливен“ Пепа Чиликова. Приветствие и пожелания за успех отправи и директорът на сливенския Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Христо Котов.

Тази година сили ще премерят 60 млади изпълнители от цялата страна. В рамките на двата конкурсни дни те ще имат възможност да представят по две изпълнения, едно от които е задължително песен на български език. Изявите им ще бъдат оценявани от звездно жури в състав – Хайгашод Агасян – композитор и автор на песни за деца, Красимир Гюлмезов – поп певец, музикант, композитор, текстописец и аранжьор и поп певицата Теди Кацарова.
Кулминацията в двудневната конкурсна програма ще бъде гала-концертът и връчването на наградите на лауреатите. Той ще се състои на 9 април, Цветница. Началото ще бъде дадено от 19.30 ч. в зала „Сливен“. Големият победител ще получи статуетка „Цветен камертон“, диплом и парична награда от 500 лв.

Зала „Сливен“ е отворена и през двата дни за всички жители и гости на града. Входът е свободен.
Фестивалът се организира от Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен.

Предишна ЦВЕТНИЦА Е!
Следваща ДАРОВАНИЯТА ОТ НУФИ "ФИЛИП КУТЕВ" ВЪЗХИТИХА ПУБЛИКАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАКВО СЕ СЛУЧВА ДНЕС С ДУХА НА ЛЮБИМИЯ НИ СЛИВЕН?

Емилия Желева, дългогодишен учител и директор на СУ „Константин Константинов“ в Сливен. Кандидат за общински съветник от Българска социалдемократическа партия под номер 35 в бюлетината. Сливен винаги е бил град на

Новини Сливен

КОТЕЛ ОТБЕЛЯЗА 24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА, КУЛТУРА И СЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ

Празничният 24 май в Котел започна с тържествено шествие по главната улица, водено от възпитаници на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” и СУ „Георги Ст. Раковски“. С цветя

Новини Сливен

НОВИ ПЕТ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

В Сливен има нови 5 случая на коронавирус, съобщиха тази сутрин от НОЩ. Общият брой на заболелите от опасната зараза вече е 36. Sliveninfo научи, че трима от новите пациенти