В СЛИВЕН БЕШЕ ОТКРИТ СЕМИНАР ПОД НАДСЛОВ „МУЗЕЯТ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“
април 24, 2019 282 Прегледи

В СЛИВЕН БЕШЕ ОТКРИТ СЕМИНАР ПОД НАДСЛОВ „МУЗЕЯТ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“

Еднодневен семинар „Музеят като образователна среда“ откри днес заместник-кметът Пепа Чиликова. Събитието в зала „Май“ събра музейни специалисти, училищни и университетски преподаватели.

В приветствието си заместник-кметът изтъкна важната роля на сътрудничеството между училищните и музейните институции в образователните програми. „Живеем във време, в което технологиите все повече навлизат в нашето ежедневие и в това на децата ни, което ни изправя пред предизвикателството да търсим начини и похвати да ги стимулираме, за да развиват своя потенциал, и да обогатяват знанията си в области като история, наука, култура и музика“, заяви Пепа Чиликова. Тя пожела на всички ползотворна работа по време на днешния форум.

Семинарът е организиран от Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“. Основните му цели са осъществяване на по-тясно партньорство между музея и училищата в Сливенска област, споделяне на добри практики от съвместна дейност между музей и училище и мотивиране учителите за иновативни форми на работа в нова среда. Взаимоотношенията между училище и музей следва да се разглеждат като равноправно сътрудничество, с различни основни функции, но с една обща цел – формиране на самостоятелното развитие на ученика и неговата личност.

По думите на директора на музея д-р Николай Сираков  програмата на семинара предвижда презентации на конкретни теми от учебния материал, съобразени с експозиционните дадености на РИМ – Сливен и представени от специалисти от музея.
Заедно с теоретичната част, на семинара ще бъдат приложени и практически задачи, които ще се изпълняват от групи, в които влизат, както учители, така и музейни специалисти.

Предишна ПОЛИЦИЯТА В КОТЕЛ РАЗКРИ НЕЛЕГАЛЕН ТЮТЮН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО ДЖУДО И КЛУБОВЕ ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР-СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ОПИТИ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Поради постъпили обаждания в РУ-Сливен за опити за телефонни измами предупреждаваме гражданите да се  свържат със свои близки, които живеят сами и разполагат със стационарен телефон, да очакват евентуално обаждане

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ: ПОДКРЕПЯМ ПРОВЕЖДАНЕТО НА РАЛИ „ТВЪРДИЦА“

Изразявам категорична подкрепа за провеждането на рали „Твърдица“ и тази година. Това заяви пред Sliveninfo кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов. Изявлението му идва след публикации, че градоначалникът бил против

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Стадионът е претъпкан до пръсване. В най-хубавата ложа седи дама, а мястото до нея остава празно. Всички молби на запалянковците там да седне някой са напразни. – Но защо не

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nine − 3 =