В СЛИВЕН БЕШЕ ОТКРИТ СЕМИНАР ПОД НАДСЛОВ „МУЗЕЯТ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“
април 24, 2019 324 Прегледи

В СЛИВЕН БЕШЕ ОТКРИТ СЕМИНАР ПОД НАДСЛОВ „МУЗЕЯТ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“

Еднодневен семинар „Музеят като образователна среда“ откри днес заместник-кметът Пепа Чиликова. Събитието в зала „Май“ събра музейни специалисти, училищни и университетски преподаватели.

В приветствието си заместник-кметът изтъкна важната роля на сътрудничеството между училищните и музейните институции в образователните програми. „Живеем във време, в което технологиите все повече навлизат в нашето ежедневие и в това на децата ни, което ни изправя пред предизвикателството да търсим начини и похвати да ги стимулираме, за да развиват своя потенциал, и да обогатяват знанията си в области като история, наука, култура и музика“, заяви Пепа Чиликова. Тя пожела на всички ползотворна работа по време на днешния форум.

Семинарът е организиран от Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“. Основните му цели са осъществяване на по-тясно партньорство между музея и училищата в Сливенска област, споделяне на добри практики от съвместна дейност между музей и училище и мотивиране учителите за иновативни форми на работа в нова среда. Взаимоотношенията между училище и музей следва да се разглеждат като равноправно сътрудничество, с различни основни функции, но с една обща цел – формиране на самостоятелното развитие на ученика и неговата личност.

По думите на директора на музея д-р Николай Сираков  програмата на семинара предвижда презентации на конкретни теми от учебния материал, съобразени с експозиционните дадености на РИМ – Сливен и представени от специалисти от музея.
Заедно с теоретичната част, на семинара ще бъдат приложени и практически задачи, които ще се изпълняват от групи, в които влизат, както учители, така и музейни специалисти.

Предишна ПОЛИЦИЯТА В КОТЕЛ РАЗКРИ НЕЛЕГАЛЕН ТЮТЮН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО ДЖУДО И КЛУБОВЕ ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

САМО 50 СТ. Е ЦЕНАТА НА КИЛОГРАМ ЧЕРЕШИ ЗА ПРЕРАБОТКА

Само 50 ст. е цената на килограм череши за преработка, научи Sliveninfo. Миналата година тази цена беше 1,10 лева. Тази година обаче има огромна реколта от вкусния плод, а няма

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СЛИВЕН! Уважаеми съграждани, Поздравявам ви с празника на града Димитровден! Нека на този ден бъдем заедно с хората, на които държим, да забравим различията и да си спомним

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СА В УС НА ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН „ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ“

Областният управител Чавдар Божурски и кметът на община Сливен Стефан Радев бяха избрани за членове на Управителния съвет на туристически район „Долината на розите“, съобщиха от областната администрация. Това стана

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

3 × 3 =