В СЛИВЕНСКИЯ КЛУБ НА БТА ЩЕ ИМА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ЕВРОПА НА БАЛКАНИТЕ: ОБЩО БЪДЕЩЕ“
07.02.2024 370 Прегледи

В СЛИВЕНСКИЯ КЛУБ НА БТА ЩЕ ИМА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ЕВРОПА НА БАЛКАНИТЕ: ОБЩО БЪДЕЩЕ“

Местна конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ ще се състои на 8 февруари, четвъртък, в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Сливен.

Форумът ще започне в 10:00 ч. и ще бъде открит от областния управител Маринчо Христов. Участие в събитието ще вземе и заместник-кметът на Сливен Стоян Марков. В конференцията ще участват и Весела Омайникова – управител на Областен информационен център (ОИЦ) – Сливен, доц. д-р Николай Сираков, директор на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен и екип от музейни специалисти, Доброслав Иванов, журналист, почетен член на Регионален клуб „Традиция“ в Сливен.

По време на конференцията ще бъдат дискутирани новостите за периода 2021-2027 г. и постигнатите резултати през периода 2014-2020 г. Акцент ще бъде поставен върху „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Проектът „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ се изпълнява с подкрепата на Европейската комисия. С този проект БТА си поставя за цел да предоставя информация на широката общественост и да насърчава открит диалог относно политиката на сближаване, резултатите на местно ниво и изпълнението на политическите приоритети на Европейския съюз.

Началото на поредицата от конференции по проекта бе дадено на 20 декември миналата година в София. През 2024 г. БТА ще организира дискусии в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Самоков, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и трансгранични конференции в Белград, Босилеград, Букурещ, Одрин, Скопие и Солун.

Предишна 9 И 12 ФЕВРУАРИ ЩЕ БЪДАТ НЕУЧЕБНИ ДНИ, ГЛАСИ ЗАПОВЕД НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„СЛИВЕН БАСКЕТ“ ОТНЕСЕ И „ЧАРДАФОН“ – ГАБРОВО

Младите състезатели на „Сливен баскет“ продължават победната си серия. В понеделник баскетболистите ни победиха отбора на „Чардафон“ от Габрово с 99:56 точки. Идната неделя обаче е мачът на истината. От

Новини Сливен

И В ОБЩИНА КОТЕЛ УДЪЛЖАВАТ ВАКАНЦИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ

Грипната ваканция в общините Сливен и Котел се удължава до 13 март, включително, със заповеди на кметовете Стефан Радев и Коста Каранашев, съобщиха от областната администрация. Това се налага, за

Новини Сливен

ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ВЪРНА В АРЕСТА ШОФЬОРА НА БМВ Х 5, КОЙТО БЕ ПРЕСЛЕДВАН ОТ ПОЛИЦАИ ЦЯЛ ЧАС

След протест на Районна прокуратура – Сливен, съдът измени наложената спрямо Илко Й. мярка за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража“. Илко И. е обвинен в това, че на