В СЛИВЕНСКАТА ЦЪРКВА „СВЕТИ ДИМИТЪР“ МОГАТ ДА ВЛИЗАТ САМО ГРЕШНИЦИ

В СЛИВЕНСКАТА ЦЪРКВА „СВЕТИ ДИМИТЪР“ МОГАТ ДА ВЛИЗАТ САМО ГРЕШНИЦИ

В катедралния православен храм на Сливен „Свети Димитър“ вече могат да влизат само грешници. За праведници е забранено. Това става ясно от табела, която е сложена на входа на църквата.

Надписът е най-малко смущаващ, въпреки че цитира пасаж от Евангелието.

Sliveninfo ви предлага част от материал по темата, публикуван в специализирания православен сайт Doxologia Infonews .

….. Първо, надписът на табелата е изваден от контекста на Светото Евангелие и е изопачен в един извратен християно-талибански стил. Абсолютно богохулство е като протестант да вадиш цитати от Библията и да ги залепваш по стени, и по този начин да стреляш по хората със своя религиозен фашизъм.

Второ, категорично никой няма право да ограничава достъпа до храма и да дели хората на праведници и на грешници, и според това лично нравствено качество да ги допуска или съответно да не ги допуска до Божия дом.

Всички храмове на Едната, Свята, Католическа и Апостолска Църква по целия свят са достъпни за всички. И всички хора, независимо от тяхната нравствена чистота, етнос, език, култура, пол, цвят на кожата, сексуална ориентация, социално положение и т.н., имат право да влизат в Божия дом да се помолят, да потърсят съвет от пастиря, или пък просто да посетят храма като туристи….

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща СЛИВЕНСКИЯТ ТЕАТЪР ПОСТАВЯ ЗА ПРЪВ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ АЛЕХАНДРО ХОДОРОВСКИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  При доктора. – Да. Днес вашата кашлица е доста по-добре. – Ами, разбира се, цяла нощ се упражнявах. Лекар пита пациент: – Как сте със съня? – Лошо, докторе.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Съпрузи си вдигат скандал още на закуска. Мъжът гневен и казва: – И в леглото не си нищо особено! През деня обаче решава да и се извини и звъни, но

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Ceдят cи двaмa чyĸчи въpxy eдин лeдeн блoĸ, тoпят cи ĸpaĸaтa във вoдaтa и cи пpиĸaзвaт. Πo eднo вpeмe eдиният ĸaзвa нa дpyгия: – Eй, я ĸaжи няĸoй пoлитичecĸи