В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА  „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН СТАРТИРА СЕДМИЦА НА ЛЮБОВТА

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА  „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН СТАРТИРА СЕДМИЦА НА ЛЮБОВТА

От 14 до 18 февруари 2022г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведе станалата вече традиционна Седмица на любовта, посветена на празника на влюбените – Св.Валентин. Макар и да се определя като привнесен в България, днес „св.Валентин” е един от най-обичаните от младите хора, а и от всички влюбени  празник. За съжаление и тази година събитията посветени на празника ще преминат под знака на ковид като се спазват всички противоепидемични мерки.
В програмата на Седмицата на любовта са включени презентации и дискусии за тийнейджъри на тема:  „Любовта е вдъхновение”, както и анкета “Какво е за вас любовта“.

В презентацията се представя любовта като вдъхновение в творчеството на световноизвестни и български композитори, художници, поети, писатели, актьори и режисьори,  създали шедьоври вдъхновени и посветени на най-възвишеното човешко чувство. Ще прозвучат и стихове на известни български поети посветени на любовта станали текстове на любими на поколения българи песни.

В централното фоайе на библиотеката изложба проследява историята на празника „Св.Валентин” и на картичките „валентинки“ с образци от  19 и 20 в. Представени са и образци от световната и българска литература, изобразително изкуство и скулптура, които са вдъхновени от най-великото чувство – любовта.
В дните на седмицата на любовта всеки посетител на библиотеката ще получи като дар свитък с любовно стихотворение на български или световен автор.

Груповите посещения на ученици ще се извършват по предварително уговорен график при спазване на всички противоепидемични мерки.

Предишна НАПУСНА НИ БИВШИЯТ ШЕФ НА "ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА" В СЛИВЕН ПОЛК. КРЪСТЬО СЛАВОВ
Следваща ПРЕЗИДЕНТЪТ ПОСЕТИ СУНГУРЛАРЕ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТБЕЛЯЗВАТ СЕ 50 ГОДИНИ ОТ ПУСКАНЕТО В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“

На 1 юни ще бъде отбелязана 50-тата годишнина от пускането в експлоатация на язовир „Жребчево“, който е стопанисван от „Напоителни системи“ ЕАД. По време на събитието ще бъдат раздадени плакети

Новини Сливен

ОТ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ КЛАСИРАНИЯТА И ЗА НОВИТЕ ЯСЛЕНИ ГРУПИ В КВ. „ДРУЖБА“

От месец септември 2020 г. родителите ще могат да кандидатстват за прием в новите яслени групи в кв. „Дружба”. Те се помещават в сградата на Детска градина „Детски рай”, но

Новини Сливен

БЮДЖЕТ 2021 НА ОБЩИНА СЛИВЕН Е ФАКТ

На днешната редовна сесия на местния парламент, с 23 гласа „за“, 10 „против“ и 3 „въздържал се“ общинските съветници приеха бюджета на общината за 2021 г. „С този бюджет продължаваме