В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ –СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА НОВАТА ПОЕТИЧНА КНИГА  НА КЕТИ БОЗУКОВА „ПЕПЕРУДЕНИ НЕОБЯТНОСТИ“
22.02.2024 586 Прегледи

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ –СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА НОВАТА ПОЕТИЧНА КНИГА НА КЕТИ БОЗУКОВА „ПЕПЕРУДЕНИ НЕОБЯТНОСТИ“

На 22 февруари /четвъртък/ 2024г., от 17:00ч., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“-Сливен ще се състои премиерата на новата поетична книга на Кети Бозукова „Пеперудени необятности“.

Кети Бозукова е родена в гр. Сливен на 29 юни 1964г. Завършила е Математическа гимназия „Проф. д-р Димитър Табаков” в родния си град и висше образование в Юридически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Право“. Работила е като прокурор и съдебен инспектор към Министерство на правосъдието, а понастоящем е адвокат. Тя е главен секретар на Съюза на юристите в България и активен участник в дейността на Културния дом към Съюза на юристите в България. По нейна инициатива се организират Пролетен и Есенен салони на изкуствата, където свои творби представят юристи – поети, белетристи, художници.

Кети Бозукова има издадени 15 поетични книги и една в проза. Нейни стихотворения и разкази са публикувани в много антологии, литературни вестници и списания в България, а нейни творби са преведени в Русия, Украйна, Македония, Сърбия, Франция, Китай и Великобритания.

Носител е на редица национални и международни литературни награди.

Член е на Съюза на българските писатели.

Кети Бозукова е сред ярките представители на съвременната българска поезия. Нейните стихове очертават един индивидуален, философски, мъдър и мислещ поетичен глас устремен към дълбоките води на себепознанието и към оня единствен хоризонт, даващ смисъл и посока на човешкото битие.

В новата си книга „Пеперудени необятности“ поетесата остава вярна на себе си, доказвайки, че емоцията е животворящия корен на лирика, че мисъл и емоция трябва да се припокриват и че поетичната сила идва от приглушените тонове и съзвучия.
Книгата на Кети Бозукова ще бъде представена от поета Тенко Тенев – председател на Дружеството на писателите в гр. Ямбол и литературния критик Димитър Бечев.

Предишна 43-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ПРИ АКЦИЯ СРЕЩУ ДРОГАТА В СЛИВЕН
Следваща ЧЕТИРИ ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА ПОЛУЧАВАТ СРЕДСТВА ЗА СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪДЪТ ОСТАВИ В АРЕСТА АПАША, ЗАДИГНАЛ 80 000 ЕВРО ОТ КАСА НА СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕН

Районен съд – Сливен постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 36-годишния апаш, който миналата седмица успя да задигне 80 000 евро от каса в дома на сливенски

Новини Сливен

ДВАМА ШОФЬОРИ С НАРКОТИК СА ХВАНАТИ В СЛИВЕН

Двама шофьори с наркотици са хванати да карат коли през уикенда в Сливен. Единият е спипан до известна дискотека в центъра на града, а другият в кв. „Ново село“, съобщават

Новини Сливен

140 КМ/ЧАС ДОСТИГНА СКОРОСТТА НА ВЯТЪРА В СЛИВЕН, СЪБОРЕНО Е ДЪРВО В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Възникналите два пожара в района на ТЕЦ – Сливен са овладени и локализирани и всички институции са ангажирани с ликвидирането на последиците. Това заяви кметът на община Сливен Стефан Радев.