В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИХА ТЪРЖЕСТВАТА „КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА“

В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИХА ТЪРЖЕСТВАТА „КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА“

На 22 декември 2017г., с коледен концерт и официална церемония за награждаването на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“ – 2017 приключиха тържествата „Коледа в библиотеката“ в Регионална библиотека “Сава Доброплодни“ – Сливен.

С организираните от 6 до 22 декември 2017г. тържества, за поредна година библиотекарите от регионалната библиотека направиха очакването на коледните празници забавно, интересно и вълнуващо за децата и тийнейджърите от нашия град.
Програмата на тържествата включваше различни инициативи: изложба от коледни картички от предни издания на ежегодния конкурс на библиотеката „Коледна магия” експонирана в Община Сливен, в културни и обществени институции, и в здравни и социални заведения, с цел коледния дух и детските послания да стигнат до повече сливенци и да ги заредят с празнично настроение; представления за деца „Коледата е неВъзможна”; открити уроци на тема „Коледа ни връща у дома“ – посветени на обичаите и традициите свързани с отбелязване на празника в Сливенския край; рождественски беседи, отчитане на резултатите от конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия”-2017; откриване на изложба от коледни картички от конкурса.

От 11 до 13 декември 2017г., по предварително уточнен график, с над 300 ученици от ПМГ”Добри Чинтулов”, ГПЗЕ”Захари Стоянов”, Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” и др. бяха проведени 10 беседи посветени на тайнствата на най-светлия християнски празник Рождество Христово, с лектори богословите доц. д-р М. Стоядинов и К. Стоядинова от ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”.

От 14 до 21 декември 2017г., отново по предварителен график, бяха организирани 20 представления „Коледата е неВъзможна”, за ученици от първи до четвърти клас от различни сливенски училища. Над 1700 деца от НУ “Васил Левски“, II ОУ “Хр. Ботев“, III ОУ “Д-р Иван Селимински“, IVОУ“Д.Петров“, V СУ “П.К.Яворов“, VIII ОУ“Юрий Гагарин” и XII ОУ“Елисавета Багряна“ посетиха представленията и заедно с джуджетата Джуджа, Многознайко и Джуджо, любимия елен на дядо Коледа Рудолф, снежния човек г-н Снежански и баба Коледа преминаваха през куп перипетии и забавни приключения, за да направят с общи усилия Коледата възможна.

На 22 декември 2017г., на официална церемония бяха обявени резултатите и наградени отличените участници от деветото издание на конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия” – 2017. Празнично украсената зала едва събра победителите в различните възрастови групи и категории и техните близки и приятели. Церемонията бе открита с изпълнения на коледни песни от малките таланти от Клуб за млади поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб – гр.Сливен с ръководител Елена Пеева. В концерта се включиха и децата от балет „Барби” с ръководител Силвия Терзиева.

С много усмивки, грейнали от щастие детски лица и бурни аплодисменти бе съпътствано награждаването на отличените участници в двата раздела на конкурса. В конкурса за коледна картичка “Коледна магия“-2017 се включиха над 700 деца на възраст от 5 до 14г. от училища и детски градини от Сливен и страната, които изпратиха над 900 картички. Към всяка картичка участниците бяха приложили и оригинално коледно пожелание.

Резултатите от конкурса са обявени и в сайта на библиотеката, раздел  „Конкурси“.
В началото на церемонията специални поздравления към участниците в конкурса бяха поднесени от името на г-жа Десислава Танева – депутат от ПП ГЕРБ.

Наградите в раздел „Най-красива коледна картичка” бяха връчени от Пепа Чиликова – заместник кмет „Хуманитарни дейности” в община Сливен, а в категория „Оригинално коледно пожелание” – от директора на библиотеката, д-р Росица Петрова–Василева. Те поздравиха всички участници в конкурса и изразиха радостта си от многобройните им и талантливи творби като им пожелаха весели коледни празници, много здраве, щастие, сбъднати детски мечти и успехи в бъдещите конкурси на библиотеката. Церемонията завърши с коледната песен „В тази смълчана нощ…” в изпълнение на Кристияна Петрова.
С всички картички, изпратени за конкурса, е уредена изложба във фоайетата на библиотеката.

Колективът на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” пожелава на своите малки  и по-големи читатели весела Коледа, много подаръци под елхата,  успехи през Новата година и до нови срещи в чудния свят на книгите!

Предишна КМЕТОВЕТЕ НА ТРИ СЕЛА: РАЗШИРЕНИЕТО НА ПЪТЯ ПРИ РАЗКЛОНА ЗА СЕЛО КАМЕН ЩЕ НАМАЛИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ
Следваща КАПИТАНЪТ НА ПАОК - СОЛУН ЗА ДЕЦА Е ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ЕКОЛОГИЯТА СА ОБЩЕСТВЕНА МИСИЯ И ИНВЕСТИЦИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО

Кръговата икономика като инструмент за бързо възстановяване беше основната тема на днешния уебинар, организиран от Националното сдружение на общините в Република България и Бюрото за връзка на Европейския парламент в

Новини Сливен

НАД 30 ХИЛЯДИ ДУШИ В ОБЩИНА СЛИВЕН – ПРЕБРОЕНИ ЕЛЕКТРОННО, ТЪРСЯТ СЕ ОЩЕ ПРЕБРОИТЕЛИ

27 процента от населението в община Сливен е преброено по електронен път към 1 октомври, сочат данните на Националния статистически институт. Това са общо 31 732 души, от които 288 временно

Новини Сливен

453 ДУШИ СА ВАКСИНИРАНИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

  От 30 април до 4 май в област Сливен са ваксинирани 453-ма души, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Повечето от тях са получили първа доза в зелените коридори, които бяха

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

20 − twelve =