В ПЕРИОДА 31 МАРТ – 4 АПРИЛ ИМУНИЗАЦИИ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ ПРИ ЛИЧНИ ЛЕКАРИ, ВРЕМЕННИ КАБИНЕТИ И В „ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ“
март 30, 2021 239 Прегледи

В ПЕРИОДА 31 МАРТ – 4 АПРИЛ ИМУНИЗАЦИИ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ ПРИ ЛИЧНИ ЛЕКАРИ, ВРЕМЕННИ КАБИНЕТИ И В „ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ“

Регионалната здравна инспекция, лечебните заведения от болничната и доболничната помощ са създали организация за ваксиниране срещу COVID-19 до 4 април, съобщиха от Областния кризисен щаб.

От РЗИ информираха, че желаещите да се имунизират срещу COVID-19  могат да обявят това при личните си лекари. Те от своя страна ще заявят в РЗИ необходимите количества за седмица. При доставка на ваксини, всеки общопрактикуващ лекар ще получи ваксина, която да приложи в рамките на същата седмица, като обяви на видно място в практиката си ред и часови график за извършване на ваксинациите на пациентите от своята пациентска листа. С предимство са лицата от фаза IV на Националния ваксинационен план: възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с придружаващи хронични заболявания.

В разкритите временни специализирани имунизационни кабинети в област Сливен по график ще продължат имунизациите на заявилите желание лица, които са ангажирани с организацията и провеждането на изборите за народни представители на 4 април. В тези кабинети ще бъдат имунизирани и необхванатите лица от I-ва, II-ра и III-та фаза, определени в Националния ваксинационен план: медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник-фармацевти и друг помощен персонал; потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти, служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности. В тези кабинети ще се поставя и втора доза на лицата, получили по-рано в тях първа игла.

Работата на електронния портал за регистрация е възобновена. Записаните в портала лица в момента се имунизират с векторна ваксина. Лицата, записали се за имунизация при общопрактикуващ лекар, който не е техният личен лекар, се пренасочват за обхващане към кабинетите в РЗИ-Сливен или Военна болница, както досега.

 Всички желаещи да се ваксинират и нямат записан час могат да се имунизират в „зелени коридори“ в следните временни специализирани имунизационни кабинети.

–         На 1 април от 12.30 до 16 ч. в МБАЛ „Д-р Иван Селимински-Сливен“ АД;

–         На 31 март и 2 април от 17 до 18 ч. в МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД.

Имунизации в „зелените коридори“ ще се извършват само с векторна ваксина.

 

Предишна СЛИВЕНСКИЯТ КУКЛЕН ТЕАТЪР С НОМИНАЦИЯ ЗА "ИКАР" 2021
Следваща ДЕЯН ДЕЧЕВ ИСКА РОМИТЕ ДА ПОЛУЧАТ ПОМОЩИ СРЕЩУ ОТГОВОРНОСТИ, А НЕ НА БАЗА ЕТНОС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

87-ГОДИШНА ЖЕНА ДАДЕ 260 ЛЕВА НА ИЗМАМНИК

Новозагорски криминалисти работят по случай на измама. На 10 юли 87-годишна жена от село Каменово е била измамена от мъж, който се е представил за общински служител. Непознат, добре облечен

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ ОТ ПЛАМЕН ИВАНОВ, УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА „ЗЛАТНА БЕЛКА“

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, Пожелавам ви  Светли и Благословени Великденски празници. Тайнството на  Възкресението нека  изпълни сърцата ни с мир и любов, и с  топла човешка взаимност. Нека животът ни бъде пълен с 

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ: НЯМА ОПАСНОСТ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА СЛИВЕН

Няма опасност за населението на Сливен след двата пожара в понеделник вечерта. Огънят е локализиран и всички институции са ангажирани с пълното ликвидиране на последиците. Това заяви пред Sliveninfo кметът