В ПАМЕТ НА ЕДИН НЕЗАБРАВИМ СЛИВЕНСКИ ЧЕШИТ
август 27, 2021 4833 Прегледи

В ПАМЕТ НА ЕДИН НЕЗАБРАВИМ СЛИВЕНСКИ ЧЕШИТ

След кратко и мъчително боледуване почина СВЕТОЗАР  ГОСПОДИНОВ  ГОСПОДИНОВ.

Роден на 09.09.1948г. в град Сливен. Израснал в Сливен, той ще остане в новата история на града ни след 1989 година като борец за утвърждаване на демократичните промени.

Като офицер от Българската армия защитава принципите на професионалната армия.

След пенсионирането си като военнослужещ завършва право и като адвокат от Сливенската адвокатска колегия отстоява с категорични позиции превръщането на Българската адвокатура в съществен фактор за развитието на обществото ни.

Неговият несломим дух и чувство за хумор чертаеше хоризонти, което бързо се усещаше в насърчаването и безрезервната му подкрепа  на младите  и  новите адвокати в утвърждаването им като професионалисти.

Поклон пред Светлата му памет.

 

Минко Стефанов – негов приятел и колега

Предишна ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ЗАПАЛЕН ЛЕК АВТОМОБИЛ
Следваща ПРОДЪЛЖАВА ПРИЕМЪТ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАГРАДАТА "МИЛОСЪРДИЕ" ЗА 2021 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАК ЕДНА ПИРАТКА СЕ ПРЕВЪРНА В ИСТИНСКА БОМБА ОТ ТРОТИЛ

Една пиратка се превърна в две тротилови пресовки с общо тегло 800 грама, което си е истинска бомба. Взривното устройство е хвърлено в двора на къща в сливенското село Гавраилово.

Новини Сливен

МИТНИЧАРИ ОТКРИХА НЕЛЕГАЛНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ КРАЙ НОВА ЗАГОРА

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” иззеха 590 литра нелегален енергиен продукт с характеристики на дизелово гориво и уреди за зареждане при проверка на паркинг край селище

Новини Сливен

НЕЗАКОННА СЕЧ НА ДЪРВЕТА В НОВОЗАГОРСКО СЕЛО

Незаконна сеч на дърва от двора на училището в село Новоселец е установено от полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 18 юли в град Нова Загора е спрян за проверка