В ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ” БЕ ОТКРИТА ВИРТУАЛНА STEM-ЛАБОРАТОРИЯ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

В ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ” БЕ ОТКРИТА ВИРТУАЛНА STEM-ЛАБОРАТОРИЯ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

Виртуална STEM-лаборатория по природни науки бе открита на 8 февруари в Основно училище „Панайот Хитов“ в Сливен. Зам.областният управител Камен Костов поздрави от името на областния управител Чавдар Божурски ръководството на учебното заведение и учениците за новата придобивка. Тя ще позволи обучението да се осъществява по интересен и интригуващ за децата начин.

Бижуто в лабораторията е специален компютър, който дава виртуална и добавена реалност, с холограмни изображения. Сред оборудването са още няколко устройства с подобни функции, мултифункционални устройства, дигитални микроскопи. От МОН са финансирали създаването на лабораторията с 50 000 лева по Националната програма „Изграждане на училищна STEM-среда“, още 20 процента от тази сума е осигурена от бюджета на учебното заведение, съобщи директорката Красимира Ганева.

Гости на откриването бяха още ст.експерт в РУО Кристияна Станкова, общинският съветник Христо Христов, партньори на училището.

Абревиатурата „STEM“ е получена от първите букви на английските думи за наука, технологии, инженерство и математика. Още две училища в Сливен – СУ „Йордан Йовков“ и  ОУ„Св.св. Кирил и Методий“, са финансирани с по 50 000 лева по програмата. ОУ „Кап. Петко Мамарчев“ в котленското с.Градец, където учат над 300 ученици, ще получи от МОН 230 хил.лева за STEM-център.

Предишна ТАКСИТАТА ВЕЧЕ СЕ РЕГИСТРИРАТ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЛИЗА В СИЛА ЗАБРАНА ЗА БРАНЕ НА ЛИПОВ ЦВЯТ ОТ ОБЩИНСКИ ОЗЕЛЕНЕНИ ПЛОЩИ И ДЪРВЕТА ПО УЛИЦИТЕ

Със заповед на кмета на Община Сливен с днешна дата се забранява брането на липов цвят от общинските озеленени площи, както и от дърветата по улиците, алеите, площадите и други

Новини Сливен

41 ЧОВЕКА ЩЕ Е СЪСТАВЪТ НА ОБЩИНСКОТО СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ „ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И БЛАГОУСТРОЯВАНЕ“

С пълно мнозинство ОбС – Котел прие предложението на кмета Коста Каранашев за създаване на общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустрояване“ и Правилника за неговата дейност, структура и числен състав.

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

Днес /03.12.2020г./ служба „Регистрация и отчет на МПС” към  сектор „Пътна полиция”-Сливен  няма да работи с граждани, поради извършване на планова техническа профилактика.