В ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ” БЕ ОТКРИТА ВИРТУАЛНА STEM-ЛАБОРАТОРИЯ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

В ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ” БЕ ОТКРИТА ВИРТУАЛНА STEM-ЛАБОРАТОРИЯ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

Виртуална STEM-лаборатория по природни науки бе открита на 8 февруари в Основно училище „Панайот Хитов“ в Сливен. Зам.областният управител Камен Костов поздрави от името на областния управител Чавдар Божурски ръководството на учебното заведение и учениците за новата придобивка. Тя ще позволи обучението да се осъществява по интересен и интригуващ за децата начин.

Бижуто в лабораторията е специален компютър, който дава виртуална и добавена реалност, с холограмни изображения. Сред оборудването са още няколко устройства с подобни функции, мултифункционални устройства, дигитални микроскопи. От МОН са финансирали създаването на лабораторията с 50 000 лева по Националната програма „Изграждане на училищна STEM-среда“, още 20 процента от тази сума е осигурена от бюджета на учебното заведение, съобщи директорката Красимира Ганева.

Гости на откриването бяха още ст.експерт в РУО Кристияна Станкова, общинският съветник Христо Христов, партньори на училището.

Абревиатурата „STEM“ е получена от първите букви на английските думи за наука, технологии, инженерство и математика. Още две училища в Сливен – СУ „Йордан Йовков“ и  ОУ„Св.св. Кирил и Методий“, са финансирани с по 50 000 лева по програмата. ОУ „Кап. Петко Мамарчев“ в котленското с.Градец, където учат над 300 ученици, ще получи от МОН 230 хил.лева за STEM-център.

Предишна ТАКСИТАТА ВЕЧЕ СЕ РЕГИСТРИРАТ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИМА ШОФЬОРИ СА ЗАЛОВЕНИ ДА КАРАТ ДРОГИРАНИ

Трима водачи, употребили наркотици, са установени от полицейски екипи за дните 2-5 март в град Сливен. 25-годишният И.И. от град Карнобат е спрян за проверка на 2 март на бул.“П.Хитов“.

Новини Сливен

ГЕНЕРАЛСКИ НАГРАДИ ЗА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СЛИВЕН

Военнослужещи от Сливен  получиха награди по повод 1 март – Деня на логистиката в Българската армия и професионален празник на Ремонтната база за въоръжение и техника. Това стана по време на

Новини Сливен

ПРОЩАЛНО ЗА ЕМИЛ КЬОСТЕБЕКОВ

директор на Сливенския драматичен театър от 1975 до 1981 година Отиде си на 89-годишна възраст всеотдайният рицар на театралното изкуство Емил Кьостебеков – един безкористен, честен и достоен човек, посветил