В ОБЩИНА КОТЕЛ ПОЧЕТОХА ПРАЗНИЦИТЕ НА ВИНОТО И ЛЮБОВТА

В ОБЩИНА КОТЕЛ ПОЧЕТОХА ПРАЗНИЦИТЕ НА ВИНОТО И ЛЮБОВТА

Котленското село Пъдарево отбеляза днес по традиция празника Трифон Зарезан.

Празненството започна с шествие, което тръгна от сградата на читалището на Пъдарево до лозовия масив. Там  официалните лица бяха посрещнати по традиция от кмета на селото Петър Петров с топла пита и вино от миналогодишната реколта. На място бе извършено ритуалното зарязване на лозови пръчки и поливане на лозница с вино за благодат през годината, след което, музикална програма пред гостите представиха децата от детска градина „Вела Пеева“.

В поздравителния си адрес до всички стопани – лозари, майстори винари и любители на българското вино, кметът на община Котел Коста Каранашев пожела тази година Свети Трифон да е с тях, да пази насажденията им от болести и беди, за да е новата стопанска година пребогата и здрава на реколта.

„Пожелавам на всички спорен труд, плодородна и благодатна година. Продължавайте да съхранявате традициите и поминъка на дедите си. Нека да са натежали от плод лозята и да са пълни с вино бъчвите ви!“, се казва още в поздрава на градоначалника.

За поредна година в Пъдарево беше спазена традицията най-добрите винопроизводители  да получат своите награди в конкурса за бяло и червено вино.

В категория „Бели вина“, 1-во място зае Валентин Иванов, а 2-ро и 3-то място заеха Мариан Славчев и Христо Иванов. В категория „Червени вина“, 1-во място зае Костадин Младенов , а 2-ро и 3-то – Славчо Славчев и Ангел Иванов .

Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ, секретарят на Общината Христо Карабекиров и общински съветници.

В Котел, деца от кръжок творческо обединение „Дарования“ при НЧ „Съгласие-напредък 1870“ и Общинска библиотека „П. Матеев“ по повод католическия празник Свети Валентин, представиха изложба на изработени от тях картички за 14-ти февруари. Всичките честитки с любовни символи бяха изключително атрактивни и направени с много старание и креативност.

Предишна НАГЪЛ КРАДЕЦ ЗАДИГНА ОБОРОТА ОТ БИСТРО „ВАНИНА” НА ОБЩИНСКИЯ ПАЗАР В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР НА СЛИВЕН ПЛАМЕН СТЕФАНОВ СТАВА СЪДИЯ, ВЕСЕЛИН ГАНГАЛОВ ЩЕ БЪДЕ ОБВИНИТЕЛ № 1

Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов става съдия. Той ще бъде един от съдиите в Окръжен съд – Сливен. Това ще се случи на 28 юли. Решението взе днес ВСС.

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ОБРАЗОВАНИЕТО Е СРЕД ОСНОВНИТЕ НИ ПРИОРИТЕТИ, ЗАТОВА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА РАБОТИМ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА

„Ако трябва някъде да приоритизираме в системата на образованието и материално-техническата база, то това е област Сливен и в най-голяма степен Община Сливен. Тук има необходимост от доизграждане на училища,

Новини Сливен

ПРОФЕСИОНАЛНАТА СЪДБА НА УЧИТЕЛЯ ПО МАТЕМАТИКА ОТ ВТОРО УЧИЛИЩЕ Е В РЪЦЕТЕ НА ДИРЕКТОРА ДЕНКО ДЕЛЧЕВ

Регионалното управление по образование в Сливен завърши своята проверка по скандала с ударения от учител ученик в Второ училище „Христо Ботев“ в Сливен. „Резултатите от проверката са предадени на директора