В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ ВАКСИНИРАНЕТО И КАМПАНИЯТА ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО
юли 4, 2021 213 Прегледи

В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ ВАКСИНИРАНЕТО И КАМПАНИЯТА ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО

Ваксинационната кампания в област Сливен продължава без прекъсване и през юли в разкритите пунктове, в кабинетите на личните лекари и от мобилни екипи при заявка на желаещи, съобщиха от областната администрация. Желаещите да се предпазят могат да изберат ваксина от всички видове иРНК и векторни препарати, разрешени в страната.

„Здравето на хората остава основен приоритет в работата ми. Разчитам на по-голяма инициативност от страна на работодателите, кметовете и кметските наместници, за да бъдат ваксинирани повече желаещи. От наша страна активната работа за разясняване на ползата от ваксините, която осъществяваме по съвместна идея с РЗИ, продължава. Иска ми се информацията да достигне до максимално много хора и така да успеем да ги предпазим и защитим“, коментира областният управител Минчо Афузов.

Пунктове за имунизация работят в три болници в областта: в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“  в Нова Загора /графикът с работното време на ваксинационните пунктове може да бъде видян в прикачения файл/.  Заявка за ваксиниране може да бъде направена и чрез онлайн платформата  https://www.his.bg/.  Мобилни екипи на РЗИ извършват ваксиниране при наличие на групи желаещи в малки населени места, квартали, трудови колективи, администрации и други организации, при наличие на желаещи с физически затруднения.

Към момента имунизацията срещу COVID-19  е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на болестта, е необходимо да се постигне защита на най-малко 70 % от населението чрез ваксиниране, съобщават здравните власти в страната.

 

Предишна МЛАДЕЖКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА БСП В ГРАД СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНОТО МЛАДЕЖКО МЕРОПРИЯТИЕ "БЪЛГАРИЯ В ТВОИТЕ РЪЦЕ"
Следваща ЦИК ИЗРАБОТИ ВИДЕО ЗА РАЗЯСНЯВАНЕ НА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СВИКВА КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВ НА СИК – СЛИВЕН

Във връзка с подготовката за произвеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 4 април 2021 година, ще се проведат  консултации за състави на СИК – Сливен. Срещата ще се

Новини Сливен

13 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

233 нови случая на COVID-19 са били установени у нас през изминалото денонощие от направени 4628 PCR теста, показват данните в Единната информационна система. Общо потвърдените случаи от началото на

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГА НА ОБЩИНСКИЯ ПАЗАР В СЛИВЕН

Притежание на наркотици е установено от служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен. На 8 май при осъществяване на патрулна дейност в центъра на града, в района на