В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАБОЛЯЕМОСТТA ОТ COVID-19 Е 332,12 НА 100 ХИЛЯДИ ДУШИ; ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СА НА ЕТАП 1
август 3, 2022 909 Прегледи

В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАБОЛЯЕМОСТТA ОТ COVID-19 Е 332,12 НА 100 ХИЛЯДИ ДУШИ; ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СА НА ЕТАП 1

В област Сливен заболяемостта от COVID-19 е 332,12 на 100 000 души за 14-дневен период, което е малко над заболяемостта за страната – 327,32 на 100 000. Това съобщи за БТА д-р Николина Иванова, директор на Регионалната здравна инспекция в Сливен. Данните са от Единния информационен портал към 1 август.

Общият брой заболели са 408, като от тях на домашно лечение са  374 души, хоспитализирани са 34 пациенти. Няма заболели медици, нито епидемични взривове в колективи.

Временните противоепидемични мерки в областта съответстват на разписаните за Етап 1 – задължително носене на маски в лечебни заведения, социални институции, аптеки, оптики, дрогерии, спазване на дистанция от 1,5 метър на открито, засилен сутрешен филтър в детските и социалните заведения и при възможност работодателите да съдействат за работа от дистанция. Мерките в Сливен бяха въведени на 21 юли и са в сила до 21 август.

Ваксинация се извършва в кабинет на РЗИ-Сливен, временния имунизационен пункт към „МБАЛ „Хаджи Димитър“, амбулаториите на общопрактикуващите лекари и в мобилен кабинет към БЧК-Сливен. Към момента няма необходимост от разкриване на нови пунктове за извършване на имунизации.

Наблюдава се засилен интерес към ваксинирането, като приложените ваксини са предимно за сметка на бустерни дози.

 

Велина Василева, БТА

Предишна В КОТЕЛ СЕ ОЧАКВА ДА ЗАРАБОТИ "ЦЕНТЪР ЗА УСТОЙЧИВ И КРЕАТИВЕН ТУРИЗЪМ"
Следваща ПЪРВИ ДЕН ОТ РАБОТАТА НА МОБИЛЕН КАБИНЕТ ЗА БЕЗПЛАТНО И ДОБРОВОЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ С БЪРЗИ ТЕСТОВЕ ЗА ВИРУСЕН ХЕПАТИТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗНЕНАДВАЩА ФИГУРА СЕ ПОЯВИ НА ПАЗАРА ЗА КАНАБИС В СЛИВЕН

Изненадваща фигура се появи на пазара за канабис в Сливен, научи Sliveninfo. Иде реч за 47-годишен мъж, който не е криминално проявен. Той гравитира около неправителствена организация, която преследва екологични

Новини Сливен

АВАРИЯ ОСТАВИ СЛИВЕНСКО СЕЛО БЕЗ ВОДА

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 01.08.2018 г /сряда/ от 10. 00 ч. до 15. 00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването на

Новини Сливен

РАЗКАЗ В СНИМКИ ЗА ДВЕ ЖЕНИ, ДВЕ МЕТЛИ, ЕДНА ГЪБА И ЕДИН ЧУВАЛ

  Мястото е улицата източно от Градската градина в Сливен. Точно до кортовете. Часът е 17.30, а денят – понеделник. Две жени събират липов цвят, метейки асфалта. Използват и гъба.