В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАБОЛЯЕМОСТТA ОТ COVID-19 Е 332,12 НА 100 ХИЛЯДИ ДУШИ; ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СА НА ЕТАП 1
август 3, 2022 1316 Прегледи

В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАБОЛЯЕМОСТТA ОТ COVID-19 Е 332,12 НА 100 ХИЛЯДИ ДУШИ; ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СА НА ЕТАП 1

В област Сливен заболяемостта от COVID-19 е 332,12 на 100 000 души за 14-дневен период, което е малко над заболяемостта за страната – 327,32 на 100 000. Това съобщи за БТА д-р Николина Иванова, директор на Регионалната здравна инспекция в Сливен. Данните са от Единния информационен портал към 1 август.

Общият брой заболели са 408, като от тях на домашно лечение са  374 души, хоспитализирани са 34 пациенти. Няма заболели медици, нито епидемични взривове в колективи.

Временните противоепидемични мерки в областта съответстват на разписаните за Етап 1 – задължително носене на маски в лечебни заведения, социални институции, аптеки, оптики, дрогерии, спазване на дистанция от 1,5 метър на открито, засилен сутрешен филтър в детските и социалните заведения и при възможност работодателите да съдействат за работа от дистанция. Мерките в Сливен бяха въведени на 21 юли и са в сила до 21 август.

Ваксинация се извършва в кабинет на РЗИ-Сливен, временния имунизационен пункт към „МБАЛ „Хаджи Димитър“, амбулаториите на общопрактикуващите лекари и в мобилен кабинет към БЧК-Сливен. Към момента няма необходимост от разкриване на нови пунктове за извършване на имунизации.

Наблюдава се засилен интерес към ваксинирането, като приложените ваксини са предимно за сметка на бустерни дози.

 

Велина Василева, БТА

Предишна В КОТЕЛ СЕ ОЧАКВА ДА ЗАРАБОТИ "ЦЕНТЪР ЗА УСТОЙЧИВ И КРЕАТИВЕН ТУРИЗЪМ"
Следваща ПЪРВИ ДЕН ОТ РАБОТАТА НА МОБИЛЕН КАБИНЕТ ЗА БЕЗПЛАТНО И ДОБРОВОЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ С БЪРЗИ ТЕСТОВЕ ЗА ВИРУСЕН ХЕПАТИТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪСНОАНТИЧНА И СРЕДНОВЕКОВНА КРЕПОСТ ТУИДА НА МЕЖДУНАРОДНО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ

Екипът на Късноантична и средновековна крепост Туида и представител на Регионален исторически музей Сливен ще вземат участие в петнайстото издание на Международното туристическо изложение “Културен Туризъм – Велико Търново 2018“.

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА АНТИ СПИН КАМПАНИЯ ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ

Във връзка с поредния етап от Националната АНТИ СПИН кампания, РЗИ-Сливен организира извършване на безплатно, анонимно консултиране, изследване на граждани за ХИВ и разпространение на здравно-образователни материали и презервативи: На

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПРАЩА В СЪДА КЛЮЧОВО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН

Областният управител Минчо Афузов спира ключово решение на Общински съвет  – Сливен и го изпраща в съда, научи Sliveninfo. Според областния управител решение № 830 от 20 декември миналата година