В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА ЯМБОЛ ВЕЧЕ НЯМА ПАЦИЕНТИ С COVID – 19
юни 10, 2020 1285 Прегледи

В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА ЯМБОЛ ВЕЧЕ НЯМА ПАЦИЕНТИ С COVID – 19

Ямболската болница МБАЛ „Св. Пантелеймон“ е „чиста“ от Ковид-пациенти, съобщи д-р Валентин Вълчев, зам.-директор по медицинските дейности. На 9 юни бях изписани последните 6 пациенти, сред които и трима от персонала на болницата, след получаване на отрицателни тестове за коронавирус. Сутринта в 6 часа на 9 юни в болницата е починал 76-годишен мъж с пневмония и други придружаващи заболявания, който е боледувал и от Ковид 19. С него починалите от Ковид 19 в Ямболска област станаха 16.

През последното денонощие в Ямболска област има една положителна проба, с което регистрираните заразени с коронавирус станаха 164. Според информацията от Националния оперативен щаб пробата трябва да е на медицинско лице, но на този етап „Делник“ не е потвърдил тази информация и на местно ниво.

В частната болница МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, където до 18 юни се приемат пациенти с коронавирус, има само един пациент с положителна проба, но настанените в болницата бяха общо 11. Петима от тях са с отрицателни проби, на двама се очакват резултатите. На 9 юни са приети трима нови пациенти със симптоми на Ковид 19. Техните проби са взети и изпратени в лабораторията на 10 юни.

На този етап се справяме с болните, обособен е отделен вход, коментира д-р Антоанета Антонова, директор на болницата. Всеки от новопостъпилите пациенти се настанява в отделна стая до излизането на пробата му.

 

delnik.net

Предишна БОРИСОВ ОБЯВИ: ОЩЕ 15 ДНИ ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА
Следваща РЕМОНТИТЕ ПО УЛИЧНАТА МРЕЖА НА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВАТ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ПОЖАР В КАМИОН Е ПРИЧИНА ЗА ОГРАНИЧЕНОТО ДВИЖЕНИЕ ПО МАГИСТРАЛАТА

Временно е затруднено движението на АМ „Тракия“, в участъка на 285-286 км. в посока град София. Към момента движението се извършва в едната лента. Днес, към 09:20 часа дежурната част на ОДМВР

Новини Ямбол

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЯМБОЛ ПРИЕ БЮДЖЕТ 2019 НА ОБЩИНАТА

Общински съвет – Ямбол прие без промени предложения от кмета Георги Славов бюджет на общината за 2019 г. Създаване на благоприятни условия за развитие на местната икономика и повишаване стандарта

Новини Ямбол

СТАРТИРА ДАНЪЧНАТА КАМПАНИЯ В ОБЩИНА ЯМБОЛ

От 29 януари 2018 г. (понеделник) община Ямбол стартира кампанията по събиране на основните видове местни налози – Данък върху недвижимите имоти, Такса битови отпадъци и Данък върху превозните средства.