В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН Е РАЗКРИТ ЗДРАВНО-КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА МАЙЧИНО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ

В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН Е РАЗКРИТ ЗДРАВНО-КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА МАЙЧИНО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ

С Решение № 333 на Министерския съвет от 09.04.2021г. е приета „Национална програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2021 – 2030г.“ В област Сливен се изпълняват следните дейности по програмата:

1. Извършване на масов универсален неонатален слухов скрининг при новородени.
Извършва се във всички лечебни заведения за болнична помощ, които имат разкрита структура по неонатология.
Изследването осигурява възможност за ранна диагностика и своевременно лечение при деца с увреждания на слуха. То се извършва от лекар специалист (неонатолог, педиатър или УНГ) по определена методика в присъствието на майката или на бащата/настойник или близък роднина, след подписано информирано съгласие.

2. Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве.
В „Многопрофилна болница за активно лечение д-р Иван Селимински – Сливен” АД, гр. Сливен е разкрит и функционира Здравно-консултативен център.

От услугите на центъра, които са напълно безплатни, могат да се възползват родилки и бременни жени с патология на бременността, деца с увреждания и с хронични заболявания, недоносени деца, както и техните родители.
Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве се намира в Административния блок на болницата, ул. „Христо Ботев“ №1, етаж 2. В него работят координатор, психолог и социален работник. Информация за работното време може да се намери на електронната страница на лечебното заведение.

Регионална здравна инспекция-Сливен

Предишна В СЛИВЕН СЕ ОЧАКВАТ ВАКСИНИТЕ ЗА ДЕЦА
Следваща ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

 ОТ 27 АПРИЛ ЗАПОЧВА ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ И КОМАРИ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Започва дезакаризация на тревните площи на ЦАО „Надежда”, ЦАО „Речица”, град Кермен, социалните и детските заведения в гр. Сливен и населените места, гробищни паркове на Сливен, стадионите в населените места.

Новини Сливен

СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАНА В СЛИВЕН ОТ 1 ДО 7 АВГУСТ

По традиция, всяка година в периода от 1 до 7 август с подкрепата на Световната здравна организация (СЗО) и УНИЦЕФ в повече от 120 страни по света се отбелязва Световна

Новини Сливен

МУСТАФА МУСТАФОВ ПОВЕЖДА ЛИСТАТА НА ДПС ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ В СЛИВЕН

Областният председател на ДПС Мустафа Мустафов, който е настоящ общински съветник в Сливен, ще води отново листата за съветници от партията за предстоящите местни избори. Това стана ясно след проведени