В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА ПОДГОТОВКАТА НА ИЗБОРИТЕ

В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА ПОДГОТОВКАТА НА ИЗБОРИТЕ

В Областна администрация Сливен се състоя работна среща по организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори.

В нея взеха участие областният управител Минчо Афузов, неговият заместник Антоний Андонов, председателят на Районната избирателна комисия Елизабет Кендерян, главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов, секретарят на Община Сливен Валя Радева, директорът на „Информационно обслужване“ – клон Сливен Христо Апостолов, началникът на „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Сливен комисар Димитър Кикьов, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Владимир Демирев и Димитър Сяров, началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН – Сливен.

По време на съвещанието бяха обсъждани въпроси, свързани с координацията между Районната избирателна комисия и фирмата доставчик на машините за гласуване – „Сиела Норма“, охраната на устройствата за гласуване, логистиката по разпределението им в избирателните секции, доставката и съхранението на хартиените бюлетини, организацията по приемане на изборните книжа, готовността на фирма „Информационно обслужване“ за своевременно въвеждане на данните от изборните протоколи и подаването им към ЦИК, както и подготовката на структурите на ОДМВР за охрана на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност в районите на избирателните секции.

293 са секциите за гласуване, образувани в 21 Сливенски многомандатен избирателен район до момента. Очаква се сформирането на още няколко избирателни секции – в болничните и социалните заведения на областта, като гласуването там ще става с хартиена бюлетина. В 45 от секциите в област Сливен –  в населени места с под 300 избиратели, също ще се осъществи хартиен вот. В две от избирателните секциите в град Сливен ще бъдат монтирани по две машини за гласуване. Предстои да се уточнят графикът и техническият състав за поддръжка на електронните устройства в 21 МИР. На 25 септември Районната избирателна комисия в Сливен организира онлайн обучение за членовете на секционни избирателни комисии. На 26 септември ще бъде проведено присъственото обучение за община Сливен, а на 27 септември за общините Нова Загора, Котел и Твърдица.

Двама международни наблюдатели ще следят за нормалното протичане на изборния процес в област Сливен, стана ясно още по време на работната среща.

Предишна АЛЕКСАНДЪР ДОЙЧИНОВ Е НОСИТЕЛЯТ НА НАГРАДА "ДОБРИ ЧИНТУЛОВ" ЗА 2022 Г.
Следваща ПРАЗНИЧНА ЦЕРЕМОНИЯ И КОНЦЕРТ В СЛИВЕН ЗА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ - 22 СЕПТЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Срещат се двама евреи: – Здрасти, Моше. Имаш ли малко пари да ми дадеш назаем? – Съжалявам, нямам и стотинка в себе си. – А у вас? – У нас

Новини Сливен

10 ПРОФИЛАКТИЧНИ КАМПАНИИ ДО КРАЯ НА АПРИЛ В ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“

Изберете най-подходящия пакет изследвания за вас или вашето семейство Профилактичните кампании на лаборатория „ЛИНА” продължават и през месец април 2022 г. Те се извършват на преференциални цени във всички самостоятелниHYPERLINK

Новини Сливен

СЛИВЕН И ЯМБОЛ ИСКАТ ДА СА ЧАСТ ОТ НОВАТА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА НА ЛИНИЯТА „ТРАКИЯ“

  Статията е част от специалното издание „Капитал Градове: Сливен, Ямбол и Стара Загора“, което е подарък за всички, закупили вестник „Капитал“ в периода 7-13 септември Понякога връзките с миналото