В НОВОЗАГОРСКО ПРИВЕТСТВАХА Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА
юни 20, 2021 526 Прегледи

В НОВОЗАГОРСКО ПРИВЕТСТВАХА Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА

Кандидат-депутатът и втора в листата на „БСП за България“ в 21 МИР Сливен д-р Събина Петканска посети населени места в община Нова Загора, където се срещна с гласоподаватели. С тях тя обсъди актуални проблеми, вълнуващи обществото, и изложи своите виждания относно възможностите за тяхното разрешаване.

„Подкрепям петицията за жп гарата в Новата Загора. Сградата е каменна,103-годишна, умишлено занемарена, с подписан договор на НКЖИ да се събаря и построи нова – тип павилион. Като депутат, защитаващ интересите на населението от региона, ще настоявам сградата да се запази, ремонтира и модернизира“, обеща пред местните д-р Петканска.

По темата за БДЖ тя каза още, че трябва спешно да се намери начин, за да бъдат овладени зачестилите напоследък ромски вандалски атаки срещу влакове в района на Нова Загора.

Кандидат-депутатът коментира и проблема със замърсяването на въздуха в региона, който „най-сетне да намери своето решение и отговорните да получат съответната наказателна отговорност“.

Д-р Петканска цитира и световната екологична организация Гринпийс, която публикува наскоро свой анализ, след проверка на яз. „Жребчево“: „Голяма част от отпадъците бяха в дере, пълно с тиня, и не се виждаха на повърхността. От дълбините излезе огромно количество отпадъци (около 35 чувала). Сред интересните находки беше писмо в бутилка, както и пластмасова бутилка, пълна с цигарени фасове (старателно събираш цигарени угарки в бутилка, която след това изхвърляш във водата, гениално).“.

По отношение купуването на гласове, д-р Петканска разкри, че има десетки сигнали за такива в Новозагорско: „Неслучайно на картата на Антикорупционния фонд за рискови секции с контролиран и купен вот, Нова Загора свети в ярко червено!“

Жители на село Събрано посрещнаха кандидат-депутатка с красив букет, бяха приготвили и скромна почерпка.

Те споделиха своите притеснения за ниските, според тях, пенсии, детските надбавки, за които били „абонирани само ромите“ и др. Изразиха положителна оценка за работата на служебния кабинет към момента и коментираха, че ако пак не е възможно съставянето на редовно правителство, ще е по-добре сегашното и след изборите да остане.

Д-р Петканска разгледа общинската сграда на кметство Събрано, където има културен дом, зала, в която се провеждат празнични тържества, библиотека при читалище „Светлина“ и компютърна зала с безжичен интернет.

Жителите на селото я помолиха и да съдейства за ускоряването на ремонта и реконструкцията на църквата „Света Петка Българска“, за което имало одобрен проект, но дейностите се забавяли. Православният храм е единственият в околността.
В село Загорци местните изтъкнаха, че проблеми с водата от една година почти нямат. Но се оплакаха от лошата инфраструктура и неремонтираните улици. Похвалиха и д-р Петканска, че за разлика от други кандидат-депутати, при тях е дошла изключително подготвена и запозната с проблемите на селото: „Добре е такива като вас, д-р Петканска – хубави, умни, кадърни – да влизат в политиката. А не само хрантутници и крадци, заради които сме на това дередже“.

На среща в с. Стоил войвода местните споделиха пред кандидат-депутатката своите притеснения от епидемията и изолацията им вече година и половина. Разказаха за свои съселяни, които не са могли да се преборят с коронавируса. И тук хората се вълнуваха най-вече от здравни и социални въпроси, които д-р Петканска внимателно коментира и наблегна на някои акценти от предизборната програма на БСП.

В село Радецки, към което докторката изпитва особени сантименти, тъй като има близки роднини, бяха обсъдени възможностите на БСП да участва в следващото управление на страната. Втората в сливенската „червена“ листа изтъкна, че държавата трябва да положи по-големи грижи за малките населени места, чието население все повече намалява. Д-р Петканска коментира и отрицателния естествен прираст, „който е основната причина българите за 30 години да намалеем с близо 2 милиона“.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Предишна МУСТАФА МУСТАФОВ ПРИСЪСТВА НА УЧРЕДЯВАНЕТО НА ОРГАНИЗАЦИЯ В КВ. "НАДЕЖДА"
Следваща ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД" ОРГАНИЗИРА МУЗИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ "ВРЕМЕ Е ЗА ДРУГО" И ПРЕДСТАВЯ ЛИСТАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

27, 08 ПРОЦЕНТА Е ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

27,08 процента е избирателната активност в Сливенска област на изборите за членове на Европейския парламент от Република България, които се проведоха на 26 май, съобщиха от областната администрация. От  170

Новини Сливен

АЛЕКСАНДЪР ДОБРЕВ БЕ ПРЕДСТАВЕН КАТО ШЕФ НА ПРОКУРАТУРАТА В КОТЕЛ

Прокурор Александър Добрев встъпи в длъжност Административен ръководител на Районна прокуратура – Котел. Той бе избран от ВСС в края на 2017г. Александър Добрев е на 46г. Той е завършил

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ Е ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА КООРДИНАЦИЯ И НАБЛЮДЕНИЕ ПО ПРОЕКТ „ЕВРОПЕЙСКА ГАРАНЦИЯ ЗА ДЕТЕТО“

Кметът Стефан Радев ще представлява Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) в състава на новосформирания Национален съвет за координация и наблюдение по пилотен проект на Европейската комисия и УНИЦЕФ „Европейска гаранция за