В НОВА ЗАГОРА ГОСТУВА ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР „ГЕОРГИ МИТЕВ – ЖОРО”, ГРАД  ЯМБОЛ
21.03.2024 134 Прегледи

В НОВА ЗАГОРА ГОСТУВА ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР „ГЕОРГИ МИТЕВ – ЖОРО”, ГРАД ЯМБОЛ

В слънчевия 21 март на новозагорска сцена отново гостува любимия на всички деца Държавен куклен театър „Георги Митев – Жоро”, гр. Ямбол. Актьорите бяха поканени от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева като тяхното куклено шоу „Малкия Макс“ бе подарък от г-жа Захариева и общинското ръководство за възпитаниците на всички детски градини и начални училища в града, по случай първа пролет. Постановката е дело на драматурга Симон Еди Шварц, по режисура на Веселин Бойдев и е по романа на Ерих Кестнер, в която главен герой е малкия Макс, който е съвсем мъничко 5-сантиметрово момченце. Като всички деца по света и той си има мечта. Неговото най-съкровено желание е да стане цирков артист. Но, когато си толкова малък, постигането на такава мечта се оказва много трудно. Малкият Макс разбира за сложните изпитания, които го очакват. Защото в цирка наистина има весели игри и чудни вълшебства, но малко хора знаят през какво трябва да премине човек, за да стане истински цирков артист. С оживяването на постановката на сцената на театър „Минко Балкански“ в СУ „Христо Ботев“, талантливите артисти и акробати така приповдигнаха настроението на малчуганите със своята игра, че те не спираха да се радват от сърце, а звънкият им смях отекваше из цялата зала.

Предишна ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ СЛИВЕН ПОДКРЕПИХА ОТЕЦ ИВАН, МИРЯНИ ЗАПОЧНАХА ГЛАДНА СТАЧКА В НЕГОВА ЗАЩИТА
Следваща ОТ 1 АПРИЛ ЗАПОЧВА РЕГИСТРИРАНЕТО НА ЗАЯВЛЕНИЯТА ЗА ПРИЕМА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БАЛЕТНА ШКОЛА „АДАЖИО“ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В АЛБЕНА

От 19.06 до 23.06 в к-с Албена се проведе международен фестивал на изкуствата “ Утринна звезда “ на който взеха участие представители от България, Молдова, Украйна, Русия, Македония и Грузия.

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: С ПРОЕКТА ЗА ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СЛИВЕН СЕ НАРЕЖДА СРЕД МОДЕРНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ

Символично бе даден стартът с първа копка на въвеждането на мерки за достъпност на спирките на градския транспорт. Дейностите са част от проекта за интегриран градски транспорт на Сливен. „Данните,

Новини Сливен

ПОСЛАНИЦИ НА СВ. ТРИФОН И СВ. ВАЛЕНТИН В НОВА ЗАГОРА

За поредна година 14 февруари донесе радост в Нова Загора. Момичета от Детска театрална школа „Тракия Вижън“ с ръководител Ивета Митева бяха специални посланици на Св. Трифон и Св. Валентин.