В НАЙ-БУДНИЯ РАЙОН – СЛИВЕН СА УЧРЕДЕНИ НАЙ-МНОГО КЛУБОВЕ „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“ У НАС
юни 23, 2023 1497 Прегледи

В НАЙ-БУДНИЯ РАЙОН – СЛИВЕН СА УЧРЕДЕНИ НАЙ-МНОГО КЛУБОВЕ „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“ У НАС

„В най-будния район – Сливен са учредени най-много клубове „Млади възрожденци“ в страната“. Това каза днес Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“, който бе гост на Четвъртата регионална среща на клубове „Млади възрожденци“ в зала „Сливен“. „Неслучайно е Градът на стоте войводи, вие продължавате да бъдете войводи и ако се бяха събрали всички, срещата трябваше да е на стадиона“, обърна се той към присъстващите в залата директори, учители, деца и ученици от 14 детски градини в град Сливен и от 32 училища от областта.

„През настоящата учебна година в област Сливен работят 76 клуба, от които 14 са от детските градини в областния град. В клубовете членуват 1058 деца и ученици и това прави нашето възрожденско семейство най-голямото в пределите на България, но и извън нея.“ Това каза Кристиана Добрева – Станкова, началник на Регионално управление на образованието – Сливен (РУО). РУО са организатори на срещата в партньорство с Община Сливен и съвместно с Общобългарски комитет „Васил Левски“.

„Горд съм, че в нашата област има най-много клубове „Млади възрожденци“, че са толкова активни и с енергия и въодушевление се включват в родолюбиви дейности“, каза кметът Стефан Радев и отбеляза, че участието им в клубовете спомага за тяхното възпитание, изграждането им като личности, умения за работа в екип, насърчаването на любовта към българските традиции, история и култура.

Сред гостите на Четвъртата регионална среща бе Нешка Робева, която въпреки натоварената си програма, е приела поканата на младите възрожденци.

Заместник-кметът по икономическото развитие в община Сливен Стоян Марков отправи към членовете на клубовете покана да се включат в инициативата на общината и митрополията за възстановяване на взаимното училище в храм „Света София“ в града и превръщането му в Музей на образованието.

Главната цел на клубовете е утвърждаване на национално патриотичните ценности и идеали сред децата и учениците, и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз. Клубовете поддържат и развиват интереса на децата към българската история, литература и култура, както и към социалните дейности и спорта. Те са под методическото ръководство на Общобългарския комитет „Васил Левски”.

През март в пресклуба на БТА в Сливен бяха раздадени наградите на победителите и на всички клубове „Млади възрожденци“, участвали в конкурса за сливенско послание за Пилон „Рожен“.

 

БТА

Предишна НА ЕНЬОВДЕН В СЛИВЕН - ФЕРМЕРСКИ И ЗАНАЯТЧИЙСКИ ПАЗАР
Следваща КМЕТЪТ РАДЕВ НА РЕГИОНАЛНАТА СРЕЩА „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“: ГОРД СЪМ, ЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ТЕЗИ РОДОЛЮБИВИ ДЕЙНОСТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ НАСТЪПВАЩИТЕ ПРАЗНИЦИ

Уважаеми съграждани, Скъпи приятели, Старата година върви към своя край и ето, че отново настъпи моментът за равносметка, какво успяхме да постигнем и какво ни предстои оттук нататък. Надявам се

Новини Сливен

ПАМЕТ ЗА ХОЛОКОСТА И СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ

12 български визуални артисти, носители на международни отличия и специален гост световноизвестният плакатист Петер Поч, са замесени в изложбата. Колекцията е израз на гражданска и творческа позиция против антисемитизма, ксенофобията

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР Е ХВАНАТ ЗАД ВОЛАНА

Водач с алкохол 1,23 промила е установен от полицейски служители на РУ-Твърдица. На 10 юли, около 21,40 часа, на главен път І-6 е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген пасат“,