В НАД 70 НАСЕЛЕНИ МЕСТА СА РЕГИСТРИРАНИ БОЛНИ С COVID-19

В НАД 70 НАСЕЛЕНИ МЕСТА СА РЕГИСТРИРАНИ БОЛНИ С COVID-19

Осем ученици и двама учители от различни училища в Сливен и областта са сред болните, диагностицирани през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Карантинирани са контактните лица и класовете на децата. Дадени са предписания на учебните заведения. Епидемиологичните проучвания продължават.

Новодиагностицираните лица са общо 96 души, жители и на четирите общини в областта. Това е най-големият брой нови болни за денонощие от близо половин година насам. Част от тях са заразени в семейни огнища.

Няма нови болни сред лекарите и медицинския персонал. Няма регистрирани огнища на работното място.

Към 1 октомври  активните случаи на COVID-19  в Сливенска област са 966.  От тях 663 души са от най-голямата община, Сливенската – 521 са от Сливен, а останалите са жители на 32 населени места. В община Нова Загора в момента боледуват 212 души – 121 са от Нова Загора, останалите са от 25 населени места. В община Котел 56 души са с положителен тест за коронавирусна инфекция, като най-много са от с. Ябланово, останалите са жители на Котел и 11 села. В община Твърдица болните са 35,  от 5 населени места.

За съжаление, починаха четирима пациенти с придружаващи заболявания на възраст 89, 79, 69 и 66 години.  Не са били имунизирани срещу COVID-19. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Досега в Сливенска област са приложени 50 339 дози ваксини. Бустерни дози се прилагат на всеки желаещ, който отговаря на изискването да е със завършен имунизационен статус отпреди 6 месеца.  Бустерните дози са от иРНК ваксини.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЗА ВТОРИ ПЪТ ВТОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Трите най-редовни студентски лъжи: – От утре почвам да уча! – Съблечи се, нищо няма да ти направя. – Дай 20 кинта, утре ще ти ги върна. Защо доларите са

Новини Сливен

МЛАДЕЖИ ОТ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА НА МГЕРБ ПО ПОВОД 136-ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО В ПЛОВДИВ

Над 150 младежи от ГЕРБ от цялата страна, заедно с председателя на партията Бойко Борисов, поднесоха венци и цветя пред паметника на Съединението в град Пловдив. В инициативата на МГЕРБ

Новини Сливен

ГЕРБ СЛИВЕН ПРИЗОВАВА ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ В ДНИТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ

Във връзка с получени сигнали за подготвени провокации в последните дни на кампанията, деня за размисъл и самия изборен ден на 27 октомври, ГЕРБ Сливен заявява, че под никаква форма