В НАВЕЧЕРИЕТО НА 8 МАРТ – 8 МИСЛИ ЗА ЖЕНАТА ОТ ЯНКО ЯНКОВ

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 8 МАРТ – 8 МИСЛИ ЗА ЖЕНАТА ОТ ЯНКО ЯНКОВ

С уважение и обич ги споделя инж. Янко Янков, заместник – председател на ДПС:

Не, няма да конфронтирам половете, няма да залагам кой е по – силният, няма да водя задочен политически дебат за ролята на жената в обществено – политическия живот. Макар да съм убеден, че мъжете политици сме в дълг към жените, че тяхното място на отговорни позиции трябва да е още по – широко застъпено, право на избор и определено изключителна възможност за добре свършена работа във всички сфери на живота.

Сега искам да изкажа уважението и преклонението си пред Жената – майка, съпруга, любима, сестра, обичана баба, приятелка, съседка. С всичките й възрасти и лица, с всичките й грижи, усилия, радости, скърби, работа, удоволствия, тя, Жената е:

Вдъхновение – само присъствието й е достатъчно за твореца

Сила – осъзната или не, се чувстваш истински сигурен до нея

Обич – кой, ако не Жената, дава истинска обич – майчинска, човешка

Любов – Жената е любов, казали са го мъдри хора, много преди мен

Дръзновение – мама винаги ще насърчи децата си, ще им вдъхне кураж и ще ги направи по – силни, ще подкрепи човека до себе си, за да върви уверено напред

Себеотрицание – за тези, които обича, е готова на всичко

Дом – уютното, сигурното място, където може да се върнеш винаги и отвсякъде

Доброта – най-добър приятел, с когото животът е по-смислен и истински. Само с поглед може да те помири със самия теб

Със сигурност може да се каже още много, а една жена може да каже повече с една въздишка, отколкото един мъж може да изрече с много думи. Затова вярвам, че точно женското търпение и мъдрост са нужни в трудното ни време, за да успеем като общество.

Жените разбират повече – дали е само усет? Едва ли. Но съм убеден, че да стигнеш до сърцето на една жена не е лесно – мъжът първо трябва да използва своето. И да не забравяме, уважаеми мъже – най – красивата жена е обичаната жена! И тя винаги постига успех!

Затова в навечерието на 8 март – Международния ден на жената, отправям най – сърдечни пожелания за здраве, оптимизъм, любов към жените в Сливен и региона, към всички български жени!

Мили дами, на вас е отредена най – важната роля – да дарявате живот, да възпитавате бъдещото поколение, за да растат децата ни здрави, умни, човечни, силни духом.

Да обичате. Да сте обичани – и в празника, и в делника. Да сте винаги ценени, а когато трябва – и подкрепяни, усмихнати и озарени. Да сте винаги силни, горди и уверени, да съхранявате своето очарование и жизнерадост. Не спирайте да мечтаете! Да сте истински в настоящето, за да има добро бъдеще!

Честит празник!

И много истинска любов и признание за вас!

 

С уважение,

Ваш

Янко Янков

Предишна ЧЕСТИТ 8 МАРТ!
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА 8 МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

И КРЪГОВОТО ДО „ТЕРНОПОЛ“ ПРИВЛИЧА ПОГЛЕДИ

Общинското предприятие „Озеленяване“ заслужава похвала. Вижте какво се случи с кръговото, което се намира до някогашния магазин „Тернопол“ в Сливен. То има нов облик, който впечатлява. Миналият месец бе обновено

Новини Сливен 0 коментара

СГРАДАТА НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЕЛО ГЛУШНИК Е С ИЗЦЯЛО РЕМОНТИРАН ПОКРИВ

Извършен е основен ремонт на покрива на сградата на детската градина в село Глушник. Средствата за ремонтните дейности са осигурени от Община Сливен. Изградена е нова дървена покривна конструкция, състояща

Новини Сливен 0 коментара

УПРАВИТЕЛЯТ НА „ВиК“ – СЛИВЕН ИНЖ. СЕВДАЛИН РАШЕВ: „ЕДИННАТА ЦЕНА НА ВОДАТА ЗА ЦЯЛАТА ОБЛАСТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА“

По повод протестите на жителите на с. Сотиря против новата цена на водата в населеното място, на пресконференция в пресклуба на БТА в Сливен, управителят на „В и К“ –

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

five × five =