В НАВЕЧЕРИЕТО НА 8 МАРТ – 8 МИСЛИ ЗА ЖЕНАТА ОТ ЯНКО ЯНКОВ
08.03.2019 2217 Прегледи

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 8 МАРТ – 8 МИСЛИ ЗА ЖЕНАТА ОТ ЯНКО ЯНКОВ

С уважение и обич ги споделя инж. Янко Янков, заместник – председател на ДПС:

Не, няма да конфронтирам половете, няма да залагам кой е по – силният, няма да водя задочен политически дебат за ролята на жената в обществено – политическия живот. Макар да съм убеден, че мъжете политици сме в дълг към жените, че тяхното място на отговорни позиции трябва да е още по – широко застъпено, право на избор и определено изключителна възможност за добре свършена работа във всички сфери на живота.

Сега искам да изкажа уважението и преклонението си пред Жената – майка, съпруга, любима, сестра, обичана баба, приятелка, съседка. С всичките й възрасти и лица, с всичките й грижи, усилия, радости, скърби, работа, удоволствия, тя, Жената е:

Вдъхновение – само присъствието й е достатъчно за твореца

Сила – осъзната или не, се чувстваш истински сигурен до нея

Обич – кой, ако не Жената, дава истинска обич – майчинска, човешка

Любов – Жената е любов, казали са го мъдри хора, много преди мен

Дръзновение – мама винаги ще насърчи децата си, ще им вдъхне кураж и ще ги направи по – силни, ще подкрепи човека до себе си, за да върви уверено напред

Себеотрицание – за тези, които обича, е готова на всичко

Дом – уютното, сигурното място, където може да се върнеш винаги и отвсякъде

Доброта – най-добър приятел, с когото животът е по-смислен и истински. Само с поглед може да те помири със самия теб

Със сигурност може да се каже още много, а една жена може да каже повече с една въздишка, отколкото един мъж може да изрече с много думи. Затова вярвам, че точно женското търпение и мъдрост са нужни в трудното ни време, за да успеем като общество.

Жените разбират повече – дали е само усет? Едва ли. Но съм убеден, че да стигнеш до сърцето на една жена не е лесно – мъжът първо трябва да използва своето. И да не забравяме, уважаеми мъже – най – красивата жена е обичаната жена! И тя винаги постига успех!

Затова в навечерието на 8 март – Международния ден на жената, отправям най – сърдечни пожелания за здраве, оптимизъм, любов към жените в Сливен и региона, към всички български жени!

Мили дами, на вас е отредена най – важната роля – да дарявате живот, да възпитавате бъдещото поколение, за да растат децата ни здрави, умни, човечни, силни духом.

Да обичате. Да сте обичани – и в празника, и в делника. Да сте винаги ценени, а когато трябва – и подкрепяни, усмихнати и озарени. Да сте винаги силни, горди и уверени, да съхранявате своето очарование и жизнерадост. Не спирайте да мечтаете! Да сте истински в настоящето, за да има добро бъдеще!

Честит празник!

И много истинска любов и признание за вас!

 

С уважение,

Ваш

Янко Янков

Предишна ЧЕСТИТ 8 МАРТ!
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА 8 МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДО 17 Ч. ДНЕС СЕ ЗАБРАНЯВА ДВИЖЕНИЕТО В УЧАСТЪКА НА ДОЛНА ЛИФТЕНА СТАНЦИЯ

Да се въведе забрана за движение на пътни превозни средства от Информационно-туристическия център до обръщалото под Долна лифтена станция днес, 22 март, гласи заповед на кмета Стефан Радев. Тя е

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ЩЕ ПОСЕТИ ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 46700

Тържествено честване на 1 март- Ден на логистиката в Българската армия и професионален празник на Ремонтната база за въоръжение и техника ще се проведе на 1 март в Сливен.  По покана

Новини Сливен

ЦВЕТЯ В ЗНАК НА ПОЧИТ БЯХА ПОДНЕСЕНИ НА ГРОБА НА СТЕФАН ПАНАРЕТОВ ВЪВ ВАШИНГТОН

Посланик Тихомир Стойчев и представители на българското посолство поднесоха цветя на гроба на първия пълномощен министър на България в САЩ Стефан Панаретов /1853 – 1931 г./. Това стана на 19

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

four × 4 =