В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ БЕ ИЗВЪРШЕНА УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ОПЕРАТИВНА ИНТЕРВЕНЦИЯ
януари 17, 2023 8736 Прегледи

В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ БЕ ИЗВЪРШЕНА УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ОПЕРАТИВНА ИНТЕРВЕНЦИЯ

В отделението по Съдова Хирургия при МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД гр. Сливен с ръководител д–р Денислав Башев и екипът му, със съдействието на доц. Наделин Николов (водещ съдов хирург от Национална кардиологична болница – гр. София) се извърши първата за областта ендоваскуларна (безкръвна) корекция на аневризма на абдоминалната аорта (EVAR).

Аневризмата на абдоминалната аорта е животозастрашаващо състояние, което се характеризира с разширение на коремната аорта, свързано с риск от разкъсването ѝ, с последващ фатален изход за пациента. С процедурата EVAR се избягват тежките оперативни намеси върху аортата и дългия възстановителен период, сами по себе си водещи до риск, особено при компрометирани пациенти.
Пациентът В. С. бе диагностициран и консултиран със съответните специалисти. След извършването на безкръвната процедура EVAR пациента бе изписан на втория следоперативен ден и се върна към нормалния си начин на живот.

Отделението по Съдова хирургия към МБАЛ „Хаджи Димитър”, гр. Сливен предлага най-съвременни диагностични и терапевтични методи за лечение на заболяванията на артериалната и венозната система и апаратура от най-висок клас.

За контакти: 044 / 618 417
044 / 618 000

Предишна ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ПО ПОВОД АНТОНОВДЕН И АТАНАСОВДЕН
Следваща НАД 1 500 ЖИТЕЛИ НА СЛИВЕН ПРАЗНУВАТ НА АНТОНОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

26-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА МАРИХУАНА В СЛИВЕН

Притежание на наркотици е установено от екип на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен. При осъществяване на патрулна дейност на 28 февруари в 01,15 часа  на бул.“Хаджи Димитър“ е

Новини Сливен

БСП ОТКРИВА КАМПАНИЯТА СИ В ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР НА 1 ОКТОМВРИ

БСП – Сливен ще открие кампанията си за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници на 1 октомври в голямата зала на Драматичен театър „Стефан Киров“. Събитието е

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

„Пътна полиция”-Сливен уведомява гражданите, че от 12 март глобите, наложени с фиш, електронен фиш и наказателно постановление могат да се плащат на ПОС терминал в сградата на КАТ-Сливен, стая №11.