В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ БЕШЕ ИЗВЪРШЕНО УСПЕШНО ТРЕТИРАНЕ НА ПАЦИЕНТИ С МОЗЪЧНОСЪДОВА БОЛЕСТ

В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ БЕШЕ ИЗВЪРШЕНО УСПЕШНО ТРЕТИРАНЕ НА ПАЦИЕНТИ С МОЗЪЧНОСЪДОВА БОЛЕСТ

Екипът на кардиологичното отделние в МБАЛ „Хаджи Димитър”, съвместно с водещ в областта на съдовата хирургия консултантизвършиха уникални за областта безкръвни процедури.

Екипът на кардиологичното отделние в МБАЛ „Хаджи Димитър”, по безкръвен метод достигна и третира стеснения на кръвоносните съдове на мозъка на двама свои пациенти.Проходимостта на артериите отново е възстановена чрез поставяне на специални по рода си стентове.

Лекарите припомнят че подобни стеснения, нарушаващи мозъчното кръвоображение, в напреднал стадий на могат да бъдат причина за тежки мозъчни инсулти с трайно инвалидизиране или фатален изход,затова ранната диагностика е от изключелно голямо значение.

Предишна КЛИЕНТ НА ЗАЛА ЗА ХАЗАРТ ПОТРОШИ ДВА АВТОМАТА
Следваща МЪЖ, КОЙТО ЧАКА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА, Е ИЗВЪРШИТЕЛ НА ОБИРИТЕ ПО КАЗИНА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

инж. МИРОСЛАВ МАРИНОВ ОТ СЛИВЕН ОГЛАВИ АГЕНЦИЯТА ПО ГОРИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

От днес Агенцията по горите има нов изпълнителен директор, потвърдиха за БНР от Министерството на земеделието. Това е инж. Мирослав Маринов, който доскоро управляваше Регионална дирекция по горите в Сливен.

Новини Сливен

ЕДИН РАБОТОХОЛИК В ПОЛИТИКАТА

Един работохолик влезе в сливенската политика. Вече седем години. В началото появата на Стефан Пасков в Общинския съвет се считаше за нещо епизодично, което едва ли ще се повтори. Стана

Новини Сливен

И ТАЗИ ГОДИНА В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ИЗЛОЖБА – КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „АЗ И МОЯТ ГРАД“

Община Сливен, в партньорство с Художествена галерия „Димитър Добрович“, организира за 25-и път традиционния конкурс за детска рисунка „Аз и моят град“. Участниците са разделени в следните възрастови групи: деца