В КОТЕЛ ЩЕ СЕ СЪСТОИ МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТ ФЕСТИВАЛ
юни 30, 2022 611 Прегледи

В КОТЕЛ ЩЕ СЕ СЪСТОИ МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТ ФЕСТИВАЛ

На 1 юли за първи път в Котел ще се състои международен шахмат фестивал. Той се провежда под егидата на кмета на община Котел Коста Каранашев в партньорство с Шахматен клуб „Марица-изток“ Раднево. Турнирът е валиден за FIDE ELO по класически шахмат.

В дните от 1 до 5 юли в него ще участват 130 състезатели от Азербайджан, Грузия, Гърция, Унгария, Турция, Украйна, САЩ  и България. Състезанията ще се проведат в спортната зала на СУ „Георги Стойков Раковски“, намираща се на адрес: ул. „Атанас Белопахов – учител“ №1. Право на участие в състезанието имат всички шахматисти, заплатили турнирна такса. Жителите на Община Котел са освободени от такса за участие.

Регламентът за участие в шахмат фестивала включва 9 кръга. За първото място са предвидени 2000 лева. Ще има и награди за класиралите се от първо до четиринадесето място, както и специални награди за най-добре класирали се сред местните състезатели, сеньори над 60 години, жени, състезатели с международен рейтинг: от 1751 до 2000, от 1401 до 1750, от 1401 до 1750, деца до 14 години и юноши или девойки до 18 години. Призьорите във възрастовите групи до 8, 10 и 12 години ще получат медали!

В рамките на фестивала /на 2 юли и на 4 юли/ ще се проведат и два турнира по блиц – 3+2 и „гилотина“.

През свободните от игра часове участниците в международния шахмат фестивал ще посетят културни и исторически забележителности в Котел и в други селища от общината.

Предишна ОБЩИНАТА ЗАПОЧВА ОСВЕЖАВАНЕ НА ПРОСТРАНСТВА В КУЛТУРНИ ОБЕКТИ НА СЛИВЕН
Следваща УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ НА ЮИДП-СЛИВЕН ВЗЕ РЕШЕНИЕ В КИПИЛОВО ОТНОВО ДА ИМА ГОРСКО СТОПАНСТВО

За автора

Може да харесате още

Новини

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ СЪС СИЛА 3,8 ПО РИХТЕР

Земетресение със сила 3,8 по скалата на Рихтер разлюля Национален парк „Централен Балкан“ в района на град Клисура, съобщи Националният институт по геодезия към БАН. Трусът е регистриран в 21.02 ч.

Новини

В БИБЛИОТЕКА „ЗОРА“ ЗАПОЧВА ОБУЧЕНИЕ ПО ITКОМПЕТЕНТНОСТИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА

Днес  в Библиотека „Зора”  започнаха практически курсове по начална компютърна грамотност и работа с мобилни устройства  и приложения за хора над 60-годишна възраст. Обучението предвижда работа с Интернет, скайп, електронна

Новини

ТАЗИ ГОДИНА ДЖУДОТО В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВА 45 ГОДИНИ

През 2022 година се навършват 45 години от началото на организираните тренировки по джудо в града на Стоте войводи – Сливен. През годините хиляди деца тренират джудо и участват в