В КОТЕЛ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ КУРС НА ТЕМА: „АРХИТЕКТУРНА ДОКУМЕНТАЦИЯ НА ТРАДИЦИОННАТА ДЪРВЕНА АРХИТЕКТУРА“
август 23, 2021 282 Прегледи

В КОТЕЛ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ КУРС НА ТЕМА: „АРХИТЕКТУРНА ДОКУМЕНТАЦИЯ НА ТРАДИЦИОННАТА ДЪРВЕНА АРХИТЕКТУРА“

От 31 август до 10 септември в Котел ще се проведе обучителен курс за чуждестранни специалисти в сферата на архитектурата на тема: „Архитектурна документация на традиционната дървена архитектура“. Инициативата е на Сдружение „Мещра-традиционни знания и занаяти“, European Heritage Volunteers и УАСГ.

Съгласно проведени разговори между Община Котел и организаторите на инициативата през месеците март-април 2021 г., Общината се ангажира да сформира екипи по почистване и обезопасяване на обекта и околните пространства, за да улесни  архитектурното обследване на сградите. Да осигури транспорт на участниците до селата Медвен и Жеравна и да предостави на разположение конферентна зала за презентиране на резултатите от извършените дейности.

Подробната документация, която ще се изготви, ще послужи като основа за бъдещи аварийни ремонти и консервационни интервенции на Козичковите къщи, които са били традиционен жилищен комплекс, обявен за паметник на културата, с цел да се запази автентичността им и едновременно с това да се превърне в оживено работно пространство за местни занаятчии.

Предишна СЛИВНАЛИЯ ЗАГИНА КРАЙ ЯМБОЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КОМАРИ В СЛИВЕН

Днес и утре ще бъде извършено пръскане срещу комари  на територията на град Сливен, с цел унищожаването им. Обработки бяха направени и през месеците май, юни и юли тази година.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЖЕЛАВА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ

Скъпи приятели, На прага сме на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово! Всяка година, малки и големи очакваме с трепет тези празнични дни, които са изпълнени с топлина

Новини Сливен

ВОЕННАТА БОЛНИЦА В СЛИВЕН ПОЛУЧИ ФУРГОН ЗА ЕКИПИТЕ, РАБОТЕЩИ С COVID-19

Военната болница в Сливен получи фургон за нуждите на екипите, които работят с коронавирусни инфекции. Това стана със съдействието на областния управител Чавдар Божурски, който със свое писмо сезира гл.комисар