В КОТЕЛ ЗАПОЧНАХА ЧЕСТВАНИЯТА ПОСВЕТЕНИ НА РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ
10.04.2024 291 Прегледи

В КОТЕЛ ЗАПОЧНАХА ЧЕСТВАНИЯТА ПОСВЕТЕНИ НА РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ

Близо 110 деца от детска градина „Дъга“ – Котел, придружени от техните родители и учители, посетиха първите три културни прояви, с които започнаха честванията по случай 203-годишнината от рождението на Георги Раковски в града. Децата бяха сред най-любопитните и активни гости на събитията, организирани от Туристически информационен център-Котел /ТИЦ/, в партньорство със средно училище „Георги Ст. Раковски“.

Малчуганите първо разгледаха изложбата „Символът на нашето училище“, която включваше богато разнообразие от гербове на местното школо. Те бяха изработени от мъниста, хартия, прежда, кафе, подправки и пластмасови капачки. После любопитните им очи се прехвърлиха на авторската сбирка от ръчно тъкани черги, торбички и раници „Вълшебни нишки“ на Росица Станева, както и на кулинарния уъркшоп, на който се приготви любимата баница на Раковски.

Следващото събитие на ТИЦ-Котел е предвидено за утре – 11 април. То е  под надслов „Признателните потомци на Раковски“ и ще започне в 9:30 часа.

Предишна НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО ПО ПОВОД СЕДМИЦА НА ГОРАТА
Следваща НАСРОЧИХА КОНСУЛТАЦИИ ЗА ИЗБОР НА РИК В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКАТА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ ПРАЗНУВА СВОЯ 57 РОЖДЕН ДЕН

За 57-и път сливенският ученически спорт премери сили в лекоатлетическа щафета „Освободител“, посветена на 3 март –  Националния празник на Република България. Тази година 21 отбора участваха в спортната надпревара.

Новини Сливен

НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА ЗА ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО – СЛИВЕН 2019

Национална изложба за изобразително изкуство – Сливен се посвещава на празника на град Сливен Димитровден на 26 октомври и представя съвременна живопис, графика, скулптура и неконвенционални форми. Провежда се ежегодно

Новини Сливен

СПАСИТЕЛЯТ С ПРЕСТИЛКА И СЛУШАЛКИ

„Благодарен съм на съдбата, че ми даде възможност за упражнявам тази най- велика професия и ме остави да работя в града, който обичам. Именно любовта към професията на лекаря и