В КАТАСТРОФИРАЛИЯ БУС НА СЛИВЕНСКА ФИРМА Е ИМАЛО ПАСАЖЕРИ ОТ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И КАРНОБАТ
октомври 9, 2020 10485 Прегледи

В КАТАСТРОФИРАЛИЯ БУС НА СЛИВЕНСКА ФИРМА Е ИМАЛО ПАСАЖЕРИ ОТ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И КАРНОБАТ

Две жени в тежко състояние, пострадали при катастрофата край Лесово, ще бъдат приети в „Пирогов“. Тече организация за вдигане на авиация за транспортирането на пострадалите. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който отиде в Ямболската болница, за да съдейства на тамошните медици след катастрофата.

Sliveninfo научи, че в буса са пътували хора от Сливен, Ямбол и Карнобат. Все още не е ясно откъде са жертвите, едната от които е шофьорът. Ясно е че фирмата, извършваща превоза, е сливенска. Тя обаче не е от известните транспортни фирми.

До час на летище Безмер ще кацне военен самолет „Спартан“. По време на полета за пациентите ще се грижи екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ Ямбол“.
Тежкият пътен инцидент стана днес малко преди 6 ч. сутринта.

16 души са докарани в болницата в Ямбол. Приети са 11 души – 9 жени, двама мъже. Трима от тях са настанени в хирургия, петима в ортопедия.

След подаването на сигнала за инцидента към мястото на произшествието тръгват общо 8 екипа на спешна медицинска помощ. Веднага са изпратени 2 екипа от ФСМП Елхово. Едновременно с тях се отзовават още 4 екипа – 3 от ЦСМП Ямбол и 1 от ФСМП Тенево. След тях тръгват 1 екип от ФСМП Болярово и 1 от филиала на ЦСМП-Хасково в Тополовград.

А Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките на загиналите.

Украинският шофьор на тира, в който днес се вряза пътнически бус, е заспал, докато шофира. Това съобщиха от прокурата в Ямбол, цитирани от БТВ.

Рязкото спиране на тираджията явно е причината бусът да се вреже в тежкотоварния автомобил. Днес журналисти в София главен комисар Николай Крушарски обясни, че шофьорът на микробуса не е успял да овладее автомобила си.

Тежкият пътен инцидент стана днес малко преди 6 ч. сутринта.

16 души са докарани в болницата в Ямбол. Приети са 11 души – 9 жени, двама мъже. Трима от тях са настанени в хирургия, петима в ортопедия. Трима пък са починали на място, сред тях е и водачът на буса.

Бе създадена организация за транспортирането на две жени от Ямбол в столичната болница „Пирогов“. Пострадалите са в тежко състояние.

 

Предишна ДВАМА ПОСТРАДАЛИ ОТ СЛИВЕНСКИЯ БУС СА НАСТАНЕНИ В МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ"
Следваща АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 НАРАСНАХА НА 89

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА ДИМИТРОВДЕН КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТЛИЧИ ПОЧЕТНИТЕ ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН

Тържествена сесия по случай празника на града проведе днес Общински съвет-Сливен. Заседанието откри неговият председател Димитър Митев, който в словото си заяви, че е от съществено значение обединението между отделните

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ НА „ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС“

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски почете паметта на пострадалите от насилствената смяна на имената в котленските села Ябланово и Филаретово. На възпоменателен митинг на 19 януари Чавдар Божурски поднесе

Новини Сливен

НАЛОЖИХА ЕФЕКТИВНО НАКАЗАНИЕ ОТ 2 ГОДИНИ „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ СПРЯМО МАРТИН К., ПОДСЪДИМ ЗА ДЪРЖАНЕ С ЦЕЛ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА МАРИХУАНА

Наложиха ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Мартин К. Той е признал вината си за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично