В ДКЦ-2 ЩЕ ИЗМЕРВАТ ВЪТРЕОЧНОТО НАЛЯГАНЕ БЕЗ ДОПИР НА ОКОТО
27.03.2024 799 Прегледи

В ДКЦ-2 ЩЕ ИЗМЕРВАТ ВЪТРЕОЧНОТО НАЛЯГАНЕ БЕЗ ДОПИР НА ОКОТО

В общинския съвет е внесено искане от управителя на ДКЦ-2 – Сливен за даване на съгласие за закупуване на безконтактен тонометър с пахиметър за сектор „Очни болести“. Новата апаратура ще осигури на пациентите измерване на вътреочното налягане без допир до окото, като по този начин няма риск от възпаление. Апаратурата струва 15 288 лева. Предложението ще бъде гледано на утрешната сесия на местния парламент.

Трябва да сме в крак с най-новите технологии и да се грижим максимално за пациента. Това заяви пред Sliveninfo д-р Георги Илиев, управител на ДКЦ-2.

С новата апаратура ще работи д-р Диана Стайкова, която е водещ офталмолог в Сливен. Тя има зад гърба си 20 години стаж като лекар в Америка. Миналото лято д-р Стайкова се върна в България и започна работа в ДКЦ-2, където е изключително търсена от пациентите.

Предишна ВЕСЕЛИНА ТОНЕВА: ГЕРБ Е ДОКАЗАЛА, ЧЕ Е БОЕЦ И СЕ СПРАВЯ ДОСТОЙНО И УСПЕШНО В КРИТИЧНИ СИТУАЦИИ
Следваща ДНЕС СЕ НАВЪРШВАТ 138 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ДОБРИ ЧИНТУЛОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИ ДИАМАНТЕНИ И ТРИ ЗЛАТНИ СВАТБИ ПРАЗНУВАХА В КРУШАРЕ

Шест семейства от сливенското село Крушаре празнуваха дългогодишния си брак на 21 ноември – Ден на християнското семейство. Три от сватбите са диамантени, а три – златни. Празникът се организира

Новини Сливен

ТЕЦ – СЛИВЕН: ПОЖАРЪТ Е ОВЛАДЯН, РАБОТИМ ПО УСТАНОВЯВАНЕ НА ТОЧНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗНИКВАНЕТО МУ

Пожарът в ТЕЦ – Сливен е овладян. Това се казва в официална позиция на дружеството по повод инцидента от снощи. Публикуваме пълния текст на съобщението: „Във връзка с избухналия пожар

Новини Сливен

НА СЕСИЯТА НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ УТРЕ – 62 ТОЧКИ В ДНЕВНИЯ РЕД

Две нови социални услуги ще функционират в Сливен. Това стана ясно по време на днешната пресконференция на председателя на местния парламент Димитър Митев по повод утрешната сесия на Общинския съвет.