В ДЕНЯ НА СВЕТИЯ ДУХ КРУШАРЕ ОТБЕЛЯЗА ДВОЕН ПРАЗНИК
юни 6, 2023 675 Прегледи

В ДЕНЯ НА СВЕТИЯ ДУХ КРУШАРЕ ОТБЕЛЯЗА ДВОЕН ПРАЗНИК

На големия християнски празник Свети Дух църквата „Света Троица“ в село Крушаре, чества своя храмов празник. Този ден винаги се отбелязва след неделята на Петдесетница, когато се празнува слизането на Светия Дух над апостолите и даруването им с божествената му благодат. Днес Крушаре чества и празника на селото. Той започна с тържествена литургия, в която и тази година се включи Софийският църковен хор „Йоан Кукузел – Ангелогласният“ и продължи с курбан за здраве. Сред гостите, посрещани от кмета на селото Димо Станков, бе сливенският градоначалник Стефан Радев, който отправи пожелания за здраве и берекет на всички жители. Сред присъстващите бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, част от заместниците на Радев, кметове на населени места и кметски наместници.

Строителството на храм „Света Троица“ започва през далечната 1908 г. и приключва окончателно през 1911 г. През 2010 г. е извършен цялостен ремонт на сградата, а паралелно с това се възстановяват и стенописите. Отец Йоан Петров, отслужи светата литургия и сподели, че местният храм е сред малкото в селата в цялата в област, където се извършват венчавки.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КАМЕРЕН КОНЦЕРТ НА ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ И РУМЕН ЦВЕТКОВ В СЛИВЕН НА 8 ЮНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ВЪВЕЖДА ЕЛЕКТРОНЕН РЕГИСТЪР НА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА

Община Сливен въвежда електронна регистрация на домашните кучета. В тази връзка в зала ,,Май“ се проведе обучение на всички кметове и кметски наместници в общината за работа със системата. Въвеждането

Новини Сливен

АСАНСЬОРЪТ НА ДКЦ – 1 ВЕЧЕ РАБОТИ

Асансьорът на ДКЦ-1 в Сливен е чисто нов и вече работи. Дългоочакваната новина съобщи за Sliveninfo д-р Атанас Грунов, управител на здравния център. Новият асансьор струва 60 000 лева. Общинското

Новини Сливен

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ЗАЛЕСИ 36 ДЕКАРА КРАЙ ЯЗОВИР ЖРЕБЧЕВО

Горски служители към община Твърдица залесиха 36 декара край язовир Жребчево. Въпросната площ бе опожарена през август миналата година. Общинарите засадиха черен бор върху терена.