В ДВЕ ОБЩИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ УЧАТ ПРИСЪСТВЕНО
23.11.2021 771 Прегледи

В ДВЕ ОБЩИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ УЧАТ ПРИСЪСТВЕНО

Поради намалена заболеваемост от 23 ноември е възстановен присъственият учебен процес в общините Котел и Твърдица, съобщиха от областната администрация в Сливен.  През изминалия 14-дневен период заболеваемостта в двете общини е под 250 души на 100 000 лица от населението.

Началникът на РУО – Сливен Кристиана Станкова информира, че през изминалата учебна седмица в област Сливен с бърз антигенен тест са тествани 2630 ученици от общо 7750 ученици в начален етап , което е 34% от общия брой на учениците. В тестването са се включили 134 доброволци, от които: 103 родители, 31 медиатори, медицински специалисти, представители на общини.

Продължава тестването на учениците в начален етап от училищата в общините Сливен и Нова Загора, като обобщена информация за тази седмица РУО – Сливен ще получи на 3 декември.

Учениците от 5 до 12 клас в училищата от общините Сливен и Нова Загора се обучават от разстояние в електронна среда по график, определен от директорите на училищата, като половината от паралелките се обучават присъствено тази седмица, а останалата половина ще се обучават присъствено през следващата седмица, уточниха от РУО – Сливен.

Регионално управление на образованието – Сливен следи как се променя заболеваеваемостта от COVID-19 чрез информацията, която регулярно получава от РЗИ – Сливен.

 

 

Предишна ЗАДЪРЖАНИЯТ ЗА СМЪРТТА НА 19-ГОДИШНОТО МОМЧЕ ВЕЧЕ ИМА ОБВИНЕНИЕ
Следваща ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - СЛИВЕН ЗАСЕДАВА ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК - 25 НОЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИМУНИЗАЦИИ СРЕЩУ COVID-19 НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА ПЕРИОДА ОТ 17.05.2021г. ДО 31.05.2021г.

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на болестта,

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК инж. СТЕФАН ЩИЛИЯНОВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ – СЛИВЕН

Общинският съветник от БСП Стефан Щилиянов е новият директор на държавната фирма „Напоителни системи – средна Тунджа“, чието седалище е в Сливен, научи Sliveninfo.  Днес инж. Щилиянов бе представен пред

Новини Сливен

ДЕПУТАТИ ОТ ИТН ПИТАТ ДВАМА МИНИСТРИ ЗА ПЕНСИИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ, РАБОТИЛИ В ГЪРЦИЯ

Депутатите от ИТН Иван Клисурски и Златомира Мострова готвят парламентарни питания до двама министри за пенсиите на българските граждани, които работят или са работили в Гърция. „На приемния ден при