В ДВЕ ОБЩИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ УЧАТ ПРИСЪСТВЕНО

В ДВЕ ОБЩИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ УЧАТ ПРИСЪСТВЕНО

Поради намалена заболеваемост от 23 ноември е възстановен присъственият учебен процес в общините Котел и Твърдица, съобщиха от областната администрация в Сливен.  През изминалия 14-дневен период заболеваемостта в двете общини е под 250 души на 100 000 лица от населението.

Началникът на РУО – Сливен Кристиана Станкова информира, че през изминалата учебна седмица в област Сливен с бърз антигенен тест са тествани 2630 ученици от общо 7750 ученици в начален етап , което е 34% от общия брой на учениците. В тестването са се включили 134 доброволци, от които: 103 родители, 31 медиатори, медицински специалисти, представители на общини.

Продължава тестването на учениците в начален етап от училищата в общините Сливен и Нова Загора, като обобщена информация за тази седмица РУО – Сливен ще получи на 3 декември.

Учениците от 5 до 12 клас в училищата от общините Сливен и Нова Загора се обучават от разстояние в електронна среда по график, определен от директорите на училищата, като половината от паралелките се обучават присъствено тази седмица, а останалата половина ще се обучават присъствено през следващата седмица, уточниха от РУО – Сливен.

Регионално управление на образованието – Сливен следи как се променя заболеваеваемостта от COVID-19 чрез информацията, която регулярно получава от РЗИ – Сливен.

 

 

Предишна ЗАДЪРЖАНИЯТ ЗА СМЪРТТА НА 19-ГОДИШНОТО МОМЧЕ ВЕЧЕ ИМА ОБВИНЕНИЕ
Следваща ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - СЛИВЕН ЗАСЕДАВА ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК - 25 НОЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОДГОТВЯ СЕ СПЕЦИАЛЕН БРОЙ НА СПИСАНИЕ „ПЛАМЪК“, ПОСВЕТЕН НА СЛИВЕНСКАТА КУЛТУРА

Подготвя се специален брой на литературното списание „Пламък”, посветен на 150-годишнината от началото на театрална дейност  в България – едно начало, свързано с родолюбивия и винаги творчески неспокоен град Сливен.

Новини Сливен

КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВИ МУЗЕЙНИТЕ РАБОТНИЦИ ПО ПОВОД ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

По повод Международния ден на музеите, който се чества на 18 май, кметът на Котел Коста Каранашев поздрави директорите и служителите от котленските музеи. По думите му работата и посвещаването

Новини Сливен

ОТ ДНЕС АВТОБУС № 4 ЩЕ СЕ ДВИЖИ ПО БУЛ. „ХРИСТО БОТЕВ“, СТИГАЙКИ ДО ЖП ГАРА – СЛИВЕН

„Пътнически превози“ ЕООД уведомява гражданите на Сливен, че от 11.01.2021г. /понеделник/ ще се изпълнява градска линия №4 от новата транспортна схема на Община Сливен. Начална спирка: кв. ”Кольо Фичето” ;