В ДВЕ ОБЩИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ УЧАТ ПРИСЪСТВЕНО

В ДВЕ ОБЩИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ УЧАТ ПРИСЪСТВЕНО

Поради намалена заболеваемост от 23 ноември е възстановен присъственият учебен процес в общините Котел и Твърдица, съобщиха от областната администрация в Сливен.  През изминалия 14-дневен период заболеваемостта в двете общини е под 250 души на 100 000 лица от населението.

Началникът на РУО – Сливен Кристиана Станкова информира, че през изминалата учебна седмица в област Сливен с бърз антигенен тест са тествани 2630 ученици от общо 7750 ученици в начален етап , което е 34% от общия брой на учениците. В тестването са се включили 134 доброволци, от които: 103 родители, 31 медиатори, медицински специалисти, представители на общини.

Продължава тестването на учениците в начален етап от училищата в общините Сливен и Нова Загора, като обобщена информация за тази седмица РУО – Сливен ще получи на 3 декември.

Учениците от 5 до 12 клас в училищата от общините Сливен и Нова Загора се обучават от разстояние в електронна среда по график, определен от директорите на училищата, като половината от паралелките се обучават присъствено тази седмица, а останалата половина ще се обучават присъствено през следващата седмица, уточниха от РУО – Сливен.

Регионално управление на образованието – Сливен следи как се променя заболеваеваемостта от COVID-19 чрез информацията, която регулярно получава от РЗИ – Сливен.

 

 

Предишна ЗАДЪРЖАНИЯТ ЗА СМЪРТТА НА 19-ГОДИШНОТО МОМЧЕ ВЕЧЕ ИМА ОБВИНЕНИЕ
Следваща ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - СЛИВЕН ЗАСЕДАВА ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК - 25 НОЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

Днес, когато отбелязваме Деня на родилната помощ-Бабинден, искам да поздравя всички специалисти, които са се посветили на Живота, на най-милото за всеки човек – децата, превръщайки професията в призвание. Днес

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

Сектор „Пътна полиция”-Сливен информира гражданите, до 13,00 часа на 17 май /петък/ няма да работи с граждани, поради техническа профилактика.

Новини Сливен

34 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 277 са новозаразените с COVID-19 у нас през изминалите 24 часа, потвърдени при направени 4 304 PCR теста. Това показват данните в Единния информационен портал. Регистрираните с COVID-19 от началото на пандемията са