В ГРАД НОВА ЗАГОРА СЕ ПРОВЕДЕ ФЕСТИВАЛ НА ТАЛАНТИТЕ „МАГИЯТА ДА МОГА“
12.06.2023 448 Прегледи

В ГРАД НОВА ЗАГОРА СЕ ПРОВЕДЕ ФЕСТИВАЛ НА ТАЛАНТИТЕ „МАГИЯТА ДА МОГА“

На 10 юни настана ден на изкуствата в Нова Загора. В НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ се проведе уникален Фестивал на талантите „Магията да мога“. Негови инициатори и домакини бяха Радосвета Захариева – ръководител на Детска работилница към ОШИ „Илия Аврамов”, творец, създаващ вълшебства в приложните изкуства и фотографията и Ивета Митева – ръководител на Детска театрална и филмова школа „Тракия Вижън”. С подкрепата на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ и с любезното съдействие на Община Нова Загора, те преобразиха читалището в арена, на която се развихри детското въображение. Деца и младежи от музикални, театрални, танцови, изобразителни и приложни клубове, школи, училища и читалищни формации се включиха, изявявайки се в няколко раздела: Музикални изкуства и пеене, Изобразително и приложно изкуство и Актьорско майсторство.
Магията на Фестивала започна в 12 часа, когато водещите – деца от ДТФШ „Тракия Вижън” в царствени костюми , възвестиха началото на парада на изкуствата. Сред публиката бяха заместник-кметът на Община Нова Загора Нина Генчева и секретарят на Общината Ангел Стойчев, които предадоха на организаторите поздравителен адрес от името на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева по повод официалното откриване.

„Благодаря за ентусиазма и стремежа на инициаторите – Ивета Митева и Радосвета Захариева, да предоставят на нашите деца възможност за творческа изява, чрез която да покоряват върхове, разкривайки целия си артистичен потенциал! „– се казва в него.
Новата инициатива в действителност даде простор на въображението и творчеството. Във фоайето бяха обособени изложби и действащи работилници за приложни техники, а украсената сцена беше отворена за театралните детски колективи и артистични музикални и танцови изпълнения. На нея се качиха певци, танцьори и актьори от Нова Загора, Бургас, Карлово и Стара Загора, които бяха оценявани от жури в състав: Велина Минкова – главен библиотекар към читалищната библиотека, Теодор Димитров – хореограф и художествен ръководител на ТФ „Момчетата на Димитров” и Дарена Захариева – студентка четвърти курс „Графика” към Факултета по приложни изкуства на ВТУ „Св. Климент Охридски”.

Децата от ДТФШ „Тракия Вижън” – усмихнати, отзивчиви и гостоприемни, бяха част от вълшебната атмосфера на празника. Забавляваха се всички – публика и изпълнители, а в края на деня щедрите домакини раздадоха много награди в различните раздели. За цялостно представяне беше отличено II ОУ „Петко Р. Славейков” гр. Стара Загора. Наградата на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева беше присъдена на Детска театрална школа към НЧ „Васил Левски – 1861” гр. Карлово.
Първият Фестивал на талантите „Магията да мога” създаде приятелства и разкри не само на журито, че децата наистина могат и се справят чудесно във всяко едно изкуство по вълшебен начин.

Предишна ИНЖ. ЕМИЛ ПЕТКОВ ОГЛАВИ КТ "ПОДКРЕПА" В СЛИВЕН
Следваща ПРЕД АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – СЛИВЕН ПРОТЕСТИРАХА В ЗАЩИТА НА КИНЕЗИТЕРАПЕВТА ЮСЕФ АЛТАБИБ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

49-ГОДИШЕН ШОФЬОР Е ХВАНАТ ПИЙНАЛ ЗАД ВОЛАНА

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители на главен път І-6. Полицейски патрул е спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 49-годишния Й.К. от

Новини Сливен

ЯБЛАНОВО И ФИЛАРЕТОВО ОТБЕЛЯЗАХА 33-АТА ГОДИШНИНА ОТ Т.НАР. „ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС“

С възпоменателен митинг в селата Ябланово и Филаретово бяха почетени жертвите на „Възродителния процес“ в котленско. Стотици се събраха, за да отбележат 33-годишнината от мирните протести срещу насилствената смяна на

Новини Сливен

„ВАКАНЦИЯ! КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ НА ПЪТЯ?“

По традиция дни преди началото на лятната ваканция, служители от „Пътна полиция“ –Котел и „Детска педагогическа стая“ проведоха срещи с деца и ученици от общинските детски градини и училища. Изнесените