ВЪПРЕКИ ТРУДНОСТИТЕ, ПРЕЗ 2021 ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗПЪЛНИ ПЛАНИРАНИТЕ СИ ДЕЙНОСТИ И Е В ДОБРО ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ
11.01.2022 744 Прегледи

ВЪПРЕКИ ТРУДНОСТИТЕ, ПРЕЗ 2021 ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗПЪЛНИ ПЛАНИРАНИТЕ СИ ДЕЙНОСТИ И Е В ДОБРО ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ

През 2021 година Община Сливен успя да гарантира изпълнение на дейностите си в различните сфери, да изпълнява поетапно планираните си проекти. Въпреки трудностите, които произтекоха от пандемията и политическа криза в страната, общината се намира в добро финансово състояние. Това каза пред медии кметът Стефан Радев по време на днешния отчет на общинските дейности за изминалата 2021 г.

„Годината премина в условията на пандемия и положихме всички усилия да се справяме със ситуацията, тъй като тя даде своето отражение.  През по-голямата част от годината нямаше редовно правителство и работещ парламент и все още се намираме в ситуация, в която липсват насоки по отделните програми, няма методика за разработване на концепциите на общините, забави се развитието на Плана за справедлив преход, по който също очаквахме възможности за нашата община“, посочи кметът Радев. Той изрази удовлетвореност от работата на своите заместници и администрацията, които успяват да се справят с поставяните задачи и реагират адекватно на предизвикателствата.

Сред ключовите за Общината проекти той определи завършването на реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“, започналото благоустрояване на междублокови пространства в трите най-големи квартала в Сливен – „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“, цялостното преасфалтиране на бул. „Стефан Стамболов“, което предстои да бъде завършено през настоящата година. Кметът посочи още, че предстои изпълнението на архитектурния проект за Колодрума, който предвижда цялостно модернизиране на базата и разширяване обхвата му на дейност. Паралелно с тези дейности Община Сливен продължава да надгражда обхвата на социалната инфраструктура. Към момента тече изграждането на четири социални центъра с различен потребителски обхват и капацитет, ремонтират се и се обновяват детски градини, детски и спортни площадки, в това число и спортната база в града. Продължават да се изпълняват и различните проекти с европейско финансиране. Въпреки ограничените възможности и малкото отворени схеми за кандидатстване по европейски проекти, Община Сливен е успяла да сключи четири договора през 2021 г. По отношение на стимулирането и привличането на инвестиции, беше обновен и икономическият профил на Общината, с който бе предоставен нов комуникационен план и пътеводител за стартиране на технологични компании.

В обобщение Стефан Радев посочи, че Община Сливен е завършила трудната 2021 г. в добро финансово състояние и изрази надежда тя да е последната, в която основна тема и приоритети ще бъдат справянето с пандемията от Covid-19.

 

Предишна КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ЗА СПРЯНОТО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ: „МНОГО СЕ НАДЯВАМ ДА СТАВА ДУМА ЗА НЕДОРАЗУМЕНИЕ”
Следваща КЪСЧЕТА СПОМЕНИ ОТ СЛИВЕНСКАТА 1997 ГОДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР НА ПАСАТ Е ЗАЛОВЕН ТАЗИ НОЩ В СЛИВЕН

49-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 27 февруари от екип на

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ СЪС ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН“ ПРОФ. СТАНИМИР КАРАПЕТКОВ И ИВАН САВОВ

С официална церемония по посрещане на знамето на Сливен започна тържествената сесия на общинския съвет в Сливен по повод празника на града – Димитровден. В препълнената зала „Май“ присъстваха кметът

Новини Сливен

РОМИ УЧРЕДИХА НАЦИОНАЛНА ПАРТИЯ В СЛИВЕН

В събота в Сливен бе учредена национална ромска партия, която носи името Европейска народна партия – България. За председател на партията учредителното събрание избра Пламен Александров, а за негов заместник