ВЪЗСТАНОВЯВА СЕ ЕЛ. ЗАХРАНВАНЕТО В 31 НАСЕЛЕНИ МЕСТА, ОСТАНАЛИ БЕЗ ТОК

ВЪЗСТАНОВЯВА СЕ ЕЛ. ЗАХРАНВАНЕТО В 31 НАСЕЛЕНИ МЕСТА, ОСТАНАЛИ БЕЗ ТОК

31 населени места в област Сливен са останали без ток заради силния вятър в нощта срещу 6 февруари.  От сутринта за отстраняване на авариите работят екипи на електроразпределителното дружество. На някои места ел.захранването вече е възстановено.

В община Сливен без ток са били 15 населени места. По данни от общината, към обяд захранването е било възстановено навсякъде. Заради силния вятър бе електричество са останали новозагорските села Съдиево, Каменово и Баня, котленските Кипилово, Боринци, Градец, Тича, Стрелци, Филаретово, Малко село, Ябланово и Топузево и  твърдишките Боров дол, Бяла паланка, Жълт бряг, кв.“Козарево“ на Твърдица. В някои от тях вече има ток, в други работата на екипите не е приключила. Без вода е западната част на сливенския кв.“Даме Груев“. Очакванията са, че екипите за отстраняване на аварията ще приключат работата си в ранния следобяд.

Пътят Котел-Омуртаг остава затворен за автомобили над 12 тона. По обяд бе затворен пътят Кипилово – Котел, от местността Трите вятъра. Достъпът до селото е възможен през Стара река. Триметрова пряспа е затворила пътя между Новачево и Градско. За Градско може да се пътува през Твърдица.

Екипите на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на множество сигнали в областта. Оказана е помощ на 15 автомобила, закъсали по пътя Сливен – Стара река, където е имало снегонавявания.

Вятърът в областта е ураганен, със средна скорост около 34 метра в секунда, падналите валежи са близо 16 литра на кв.метър.  Към момента няма данни за пострадали, бедстващи или закъсали по пътищата хора.

Гражданите трябва да се съобразяват със зимната обстановка с оглед на своята безопасност и да не предприемат пътувания, ако не се наложителни.

 

Предишна ГЕНЕРАЛ КОЛЬО МИЛЕВ СЕ ОТКАЗВА ОТ НАДПРЕВАРАТА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП - СЛИВЕН
Следваща ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ В ОБЛАСТ СЛИВЕН СВЪРШВА, ОТ ПОНЕДЕЛНИК СЕ ПОДНОВЯВАТ УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АКТРИСАТА МАЯ БЕЖАНСКА С ПРЕМИЕРА НА СЦЕНАТА НА ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР–СЛИВЕН

На 15 март 2019 г. /петък/, от 19.00  часа, Държавен куклен театър-Сливен ще представи премиерното си заглавие КОМЕДИАНТКАТА, по новелата на Джон Л’ьору . Драматизацията и постановката са на Невена

Новини Сливен

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА

Поради възникнала авария в топлопреносната мрежа, Ви уведомяваме, че ще бъде спряно топлоподаването на 21.02.2019г. от 09:00 ч. до 18:00 ч. към следните адреси: Централна градска част, ж.к.“Дружба“ блокове 1,

Новини Сливен

ХВАНАХА ВОДАЧ, УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ

Водач на МПС, управлявал с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски екип в град Сливен.На 12 януари, в 02,05 часа , в сливенския квартал „Дружба“, е извършена проверка