„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗАПОЧВАТ ПОДПИСКА СРЕЩУ ЕВРОТО В СЛИВЕН
12.01.2023 1131 Прегледи

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗАПОЧВАТ ПОДПИСКА СРЕЩУ ЕВРОТО В СЛИВЕН

Над 10 хиляди подписа в подкрепа и за запазване на българския лев се очаква да бъдат събрани в област Сливен. Това каза на пресконференция днес в Пресклуба на БТА в Сливен Динко Ганчев, заместник-председател на местната структура на партия „Възраждане“.

На няколко места в областния град ще има пунктове, в които желаещите могат подкрепят инициирането на референдум българският лев да остане единствената официална валута в България до 2043 година. Това съобщи организационният секретар Евгения Колева. Те ще бъдат разположени на главната улица, пред хипермаркета в квартал „Българка“, както и в офиса на организацията на Централния пазар. Бланките могат да бъдат изтеглени и от страницата на партията и да бъдат изпратени по пощата в централата на „Възраждане“, като по думите й това ще бъде за сметка на партията.

Според Динко Ганчев, в случай, че бъде въведено еврото, ще станем свидетели на шокова инфлация и даде пример със ситуацията в Хърватска. Той смята, че България няма да има равен глас при вземане на решения в Еврозоната.

„Управляващите заделиха 10 милиона лева за агитация в полза на еврото, вместо да бъде направен анализ“, заяви Неделчо Великов, заместник-председател на местната организация. Според него решението вече е взето вместо гражданите и по този повод от „Възраждане“ ще настояват за референдуми по отношение на политики, които ще имат значение повече от един мандат.

В няколко областни града днес бе оповестена позицията на „Възраждане“ относно въвеждането на еврото като официална валута в България, както и началото на събирането на подписи в подкрепа и за запазване на българския лев чрез допитване до целия български народ.

 

БТА

Заглавие и снимка: Sliveninfo

Предишна МАЗДА БЛЪСНА ЖЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В СЛИВЕН
Следваща БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА НА МАРЕШКИ ДНЕС НЕ РАБОТИ, СМЕНЯТ СЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАКАНТНИ ДЛЪЖНОСТИ ЗА ВОЙНИЦИ ВЪВ ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 42170 – СЛИВЕН

Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на министъра на отбраната на Република България са обявени 46 (четиридесет и шест) вакантни длъжности за войници във военни формирования от състава

Новини Сливен

ЛИФТЪТ СПИРА ЗА ПРОФИЛАКТИКА ОТ ДНЕС ДО СРЯДА ВКЛЮЧИТЕЛНО

ПЪТНИЧЕСКА ВЪЖЕНА ЛИНИЯ “СЛИВЕН – КАРАНДИЛА” няма да работи от 23.07.2018г. до 25.07.2018г., поради извършване на ремонтни дейности.

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН

Бившият сливенски депутат Димитър Сяров има рожден ден на днешния 11 април. Първият поздрав дойде от съпругата му д-р Моника Сярова. През миналата година адв. Сяров на два пъти стана