„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗАПОЧВАТ ПОДПИСКА СРЕЩУ ЕВРОТО В СЛИВЕН
януари 12, 2023 811 Прегледи

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗАПОЧВАТ ПОДПИСКА СРЕЩУ ЕВРОТО В СЛИВЕН

Над 10 хиляди подписа в подкрепа и за запазване на българския лев се очаква да бъдат събрани в област Сливен. Това каза на пресконференция днес в Пресклуба на БТА в Сливен Динко Ганчев, заместник-председател на местната структура на партия „Възраждане“.

На няколко места в областния град ще има пунктове, в които желаещите могат подкрепят инициирането на референдум българският лев да остане единствената официална валута в България до 2043 година. Това съобщи организационният секретар Евгения Колева. Те ще бъдат разположени на главната улица, пред хипермаркета в квартал „Българка“, както и в офиса на организацията на Централния пазар. Бланките могат да бъдат изтеглени и от страницата на партията и да бъдат изпратени по пощата в централата на „Възраждане“, като по думите й това ще бъде за сметка на партията.

Според Динко Ганчев, в случай, че бъде въведено еврото, ще станем свидетели на шокова инфлация и даде пример със ситуацията в Хърватска. Той смята, че България няма да има равен глас при вземане на решения в Еврозоната.

„Управляващите заделиха 10 милиона лева за агитация в полза на еврото, вместо да бъде направен анализ“, заяви Неделчо Великов, заместник-председател на местната организация. Според него решението вече е взето вместо гражданите и по този повод от „Възраждане“ ще настояват за референдуми по отношение на политики, които ще имат значение повече от един мандат.

В няколко областни града днес бе оповестена позицията на „Възраждане“ относно въвеждането на еврото като официална валута в България, както и началото на събирането на подписи в подкрепа и за запазване на българския лев чрез допитване до целия български народ.

 

БТА

Заглавие и снимка: Sliveninfo

Предишна МАЗДА БЛЪСНА ЖЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В СЛИВЕН
Следваща БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА НА МАРЕШКИ ДНЕС НЕ РАБОТИ, СМЕНЯТ СЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НИКОЛАЙ ГРОЗЕВ Е НОСИТЕЛЯТ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА В „ГОДИШНИ НАГРАДИ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА“

Николай Грозев беше обявен за носител на най-престижния приз на „Годишни награди на Община Нова Загора“ – инициатива, състояла се в петъчната вечер на  16 декември на сцената на театър

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ДИМИТРОВДЕН ОТ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, Приемете моите сърдечни поздрави по случай празника на любимия град Сливен – Димитровден! От името на Областния съвет на ДПС и лично от мое име желая на всички

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТНОВО ЩЕ ЗАСЕДАВАТ В ЗАЛАТА ПО БОРБА НА СТАНКА ЗЛАТЕВА

27 са точките, заложени в предварителния дневен ред на предстоящото заседание на Общински съвет-Сливен, което ще се проведе от 9 часа на 28 май. Във връзка с предприетите противоепидемични мерки