ВТОРОКЛАСНИЧКА ОТ ТРЕТО УЧИЛИЩЕ ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
29.11.2021 951 Прегледи

ВТОРОКЛАСНИЧКА ОТ ТРЕТО УЧИЛИЩЕ ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

На 31-ви октомври бе отбелязан международният ден на Черно море. Учениците на ОУ „Д-р Иван Селимински” от първи и втори клас активно се включиха в честването на събитието като изпратиха в община Несебър рисунки, фотографии и стихотворения за участие в националния конкурс, посветен на празника. Всички 35 творби отразяваха отношението на малките ученици към  замърсяването на крайбрежната зона и морето, причинено от човешката дейност. Чрез изкуството децата дадоха примери за активно екологично поведение и пресъздадоха красиви морски пейзажи.
Сред 1200-те участници тази година беше отличен с призово място и наш ученик. Второкласничката Никол Димитрова се класира на  III място в I възрастова група, в категория Изобразително изкуство.
Всички участници в конкурса получиха заслужено грамоти. Г-жа Донка Славова тържествено връчи наградите на развълнуваните ученици.

В момента тече трескава подготовка за следващото предизвикателство – националния конкурс „От Коледа до Васильовден”, в който най-малките в училище ще участват със сурвакници, обредни хлябове и рисунки. Да им пожелаем успех!

Предишна СТРЕЛБИ НА "БАТМИШ" ЩЕ ИМА И ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ
Следваща 188 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 ЗА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЯНКО ЯНКОВ: ДА ПРЕВЪРНЕМ В НАЦИОНАЛНА КАУЗА ФЕСТИВАЛА В КОТЕЛ

Заместник – председателят на ДПС Янко Янков бе сред официалните гости днес на откриването на Фестивала на етносите, багрите и котленския килим в Котел. Както вече информирахме, той приветства участниците и

Новини Сливен

ЗАРАЗЕНАТА 14-ГОДИШНА ДЕВОЙКА СЕ ОКАЗА БРЕМЕННА

Тази сутрин проф. Кантарджиев от НОЩ съобщи за заразено 14-годишно дете от Сливен. Оказа се, че това е девойка, която е бременна. Професорът обясни, че няма опасност за плода й.

Новини Сливен

АКЦИЯ ПО ЗАЛЕСЯВАНЕ ОРГАНИЗИРА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

Кметът на община Твърдица Атанас Атанасов се включи в акция по залесяване, организирана от общинското горско стопанство. Проявата се прави по случай Седмицата на гората. В акцията участваха Мирослав Деков,