ВТОРИЯТ СПОРТЕН ТУРНИР ЗА УЧИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН СЪБРА ОЩЕ ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ
16.06.2024 1828 Прегледи

ВТОРИЯТ СПОРТЕН ТУРНИР ЗА УЧИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН СЪБРА ОЩЕ ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ

При изключителен интерес премина спортният турнир за учители от Сливен. Второто издание се проведе на 14 и 15 юни и събра още повече участници. Проявата се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Сливен.

22 отбора от 12 сливенски училища премериха сили в спортовете волейбол, футбол и нововъведения в регламента – стрийтбол. В надпреварата възможност да покажат спортни умения и любов към активния начин на живот, имаха повече от 100 преподаватели по различни училищни предмети.

В срещите по стрийтбол на трето място останаха СУ „Константин Константинов“, на второ се наредиха ППМГ „Добри Чинтулов“. Първенци станаха ОУ „Юрий Гагарин“.

Във футбола отборът на СПГСГ „Арх. Г. Козаров“ зае третото място, предвождан от ПГТО „Добри Желязков“. Като победители в този вид спорт се откроиха преподавателите от ОУ „Юрий Гагарин“.

Във волейболните срещи победител стана отборът на ПГХГ „Акад. Н. Неделчев“, следван от колегите си от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. На трето място се наредиха СУ „Константин Константинов“.

Купите на победителите връчи зам.-кметът и председател на МКБППМН Пепа Чиликова. От името на кмета на община Сливен Стефан Радев тя поздрави всички участници във Втория спортен турнир за учители.

„Вашата любов към спорта и към активния начин на живот, е страхотен пример за нас, за младежите и учениците. Вие сте двигателят и причината тази спортна проява да се постараем да я превърнем в ежегодна и да привличаме вниманието на все повече участници. Важно е за нас, защото това е една чудесна възможност да покажем на децата колко полезен е спортът и да се опитаме да ги заразим с вашия ентусиазъм. Радвам се, че днес споделям този празничен момент с всички вас!“, обърна се към всички участници Чиликова. Тя им пожела да бъдат все така активни, да се радват на още много успехи и да надграждат заедно със своите ученици целите и постиженията занапред.

Благодарност за подкрепата от страна на Община Сливен изрази секретарят на местната комисия Лилия Радева. Тя подчерта, че благодарение на институцията, различните ежегодни инициативи на комисията се случват, надграждат се, което е основната цел. Тя използва случая да благодари на всички преподаватели за доброто партньорство и ползотворната комуникация.

Първият турнир за учители се проведе в края на 2023 г., в навечерието на Коледните празници. Той възниква по инициатива на учители, които традиционно се включват в национални спортни събития. Основната идея е да има и сливенски турнир, в който да бъдат привлечени повече преподаватели – любители на спорта и активния начин на живот.

Организатори на събитието бяха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Сливен.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща „ЛЕВИЦАТА!“ Е ГОТОВА ДА УЧАСТВА В ДИАЛОГ ЗА КОНСОЛИДИРАНЕ НА ЛЯВОТО, ЗАЯВИ РУМЕН ПЕТКОВ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕЛЕКТРОХОЛД ПРЕДСТАВИ ПРИОРИТЕТИТЕ В ОБСЛУЖВАНЕТО НА КЛИЕНТИ И РАЗВИТИЕТО НА МРЕЖАТА В ОБЛАСТ ВИДИН

През следващата година ще бъдат инвестирани над 2 млн. лева в реконструкция на мрежата и  изграждане на нови съоръжения за присъединяване Мениджъриот групата Електрохолд представиха приоритетите на дейността на електроразпределителното дружество

Новини Сливен

ПАКЕТ ИМУНЕН СТАТУС, ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА СЪРЦЕ И ПОЛОВИ ХОРМОНИ В НОВИТЕ ПРОФИЛАКТИЧНИ КАМПАНИИ НА „ЛИНА“

И през 2024 г. „ЛИНА” предлага на пациентите богат избор от профилактични кампании. Те важат в самостоятелните филиали на лабораторията в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Стара Загора, Сливен

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ С ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПРАЗНИКА

Днес България чества Деня на българската просвета и култура. За мен е удоволствие да ви поздравя по случай празника! Всяка година 24 май идва с с много настроение, тържественост и